Trabzon’da Baro binası tartışmasında o detayı yazdı

Trabzon Baro binası ile ilgili kriz büyüyor. Baro Yönetimi ‘binadan çıkmayız anlaşmalar ve sözler var’ derken Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, “Bu zamanda 280 lira aylık kira mı olur? Orada 766 bin kişinin hakkı var. Belediyeye o

Trabzon’da Baro binası tartışmasında o detayı yazdı

Trabzon Baro binası ile ilgili kriz büyüyor. Baro Yönetimi ‘binadan çıkmayız anlaşmalar ve sözler var’ derken Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, “Bu zamanda 280 lira aylık kira mı olur? Orada 766 bin kişinin hakkı var. Belediyeye o bina lazım çıkacasınız” diyerek Baro yönetimine rest çekti.

Bu krizle ilgili bugün Günebakış Gazetesi imtiyaz sahibi Ali Öztürk ince bir detayı kaleme aldı. Baro yönetimine bu bina verilirken ‘yap ve kullan’ tarzında verildiğini ve o dönem binayı restore etmek için neredeyse televizyonlarda yalvardığını ileri sürdü.
İşte Ali Öztürk’ün yazısındaki o bölüm; …Dünkü toplantıda (belediye başkanının basın toplantısı) tahsisin  ardından 100 lira bedel konduğu belirtilerek rakamın komikliği ortaya konuyor.

Lakin 2003 yılı şartlarını biz iyi hatırlıyoruz. Niyazi Sürmen dönemini ve yan yana 3 bina yıkılmaya yüz tutmuş. İzbe, sahipsiz ve sokak çocuklarının otağı olmuş. Niyazi bey o dönemde bazı TV’lere bedava ‘yap ve kullan’ tarzında yalvararak vermeye çalışıyordu. O tarihte elini taşın altına yalnızca dönemin Baro Başkanı avukat Ali Sürmen soktu.

O izbe ve perişan tarihi esere, o dönemde aslına uygun bir biçimde o dönemin rakamı ile 156 milyar (bugünün parasıyla 156 bin lira) harcayarak kullanılabilir hale getirdi. Üstelik hem diğer binaları kurtardı, hem turizm tanıtımına demo olarak kullanıldı. Yani Trabzon Barosu bugünki hali ile gördüğünüz o binayı 100 liraya kiralamadı. Kendi üyelerinin yarısının karşı çıkmasına rağmen, kimsenin almadığı bir binayı alıp adam etti. Bizim garibimize giden ise sayın Ali Sürmen’in yasadan haberi yok muydu? O tarihte tahsis yöntemi ile değil de kira yöntemi ile alınsaydı o ihaleye kimse girmezdi. Kimse o binaya o kadar büyük masraf yapmazdı.

Bugün gelinen noktada, büyükşehirin sayıştay kararına dayanarak yazdığı yazı hukukun işletilmesi ve sorumluluğun yerine getirilmesidir.
Büyükşehir o iptal kararıyla soruşturmadan kurtulmuştur.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem