Trabzon'da aynı sandıkta iki kriz!

Haber61.net - Haber Servisi - Tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da 25.dönem Milletvekili seçimleri tamamlandı.Saat 17.00 itibari ile sandıklar kapandı ve oylar sayılmaya başlandı. Trabzon’un 1’nolu Erdoğdu mahallesinde bulunan 24 Şubat ilköğretim okul

Trabzon'da aynı sandıkta iki kriz!

Haber61.net - Haber Servisi - Tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da 25.dönem Milletvekili seçimleri tamamlandı.

Saat 17.00 itibari ile sandıklar kapandı ve oylar sayılmaya başlandı. Trabzon’un 1’nolu Erdoğdu mahallesinde bulunan 24 Şubat ilköğretim okulunda oy kullanılan 2251’nolu sandıkta küçük çaplı bir kriz yaşandı.

Sandıkta kullanılan oyların sayılma işlemi yapıldı ve imzalar ile karşılaştırıldı. Ancak oylar ve imzaların sayıları birbirini tutmadı. Yapılan incelemeler üzerine imzalar ve oylar arasında 3 fark bulunduğu tespit edildi. Sandık başkanı ve partililer arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Sandık Başkanı önce sandıktan rastgele 3 oy çekerek yakmayı teklif etti. Ancak bu öneri parti temsilcileri tarafından kabul edilmedi. Bunun üzerine Başkan ve üyeler kısa süreli bir toplantı yaptılar. Zarfların tümü açıldıktan sonra 3 zarfta oy pusulası çıkmayınca bu üç boş zarf yok sayılarak imza sayısı ile zarf sayısı eşitlendi.

Ayrıca 2251’nolu sandıkta oy kullanan Nedim Kuvvet isimli vatandaş oyunu sandığa attı ve imza atmak üzere masa yöneldi. Burada kendi isminin yerine başka birinin imza attığını görünce duruma itiraz etti. Sandık Kurulu oyu geçerli sayarak krizi aştı!

img_7046.jpg

_dsc0814.jpg

_dsc0815.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem