Trabzon'da ağaç kesilmesine tepki!

MHP Ortahisar İlçe Başkanı Burhan Bekar, kentin Soğuksu Mahallesi'ndeki ağaçların kesilmesine tepki gösterdi.Bekar, yaptığı yazılı açıklamada, ilçenin Soğuksu Mahallesi'ndeki "çamlık" olarak adlandırılan alanda belediye marifetiyle ağaç katliamı yapıldığı

Trabzon'da ağaç kesilmesine tepki!

MHP Ortahisar İlçe Başkanı Burhan Bekar, kentin Soğuksu Mahallesi'ndeki ağaçların kesilmesine tepki gösterdi.

Bekar, yaptığı yazılı açıklamada, ilçenin Soğuksu Mahallesi'ndeki "çamlık" olarak adlandırılan alanda belediye marifetiyle ağaç katliamı yapıldığını savundu.

"Bu bölge havadar olmasıyla, çam ağaçlarının bolluğu ile insan sağlığına elverişli bir alandı. Bu sebeple de zamanında vereme iyi geliyor diye Göğüs Hastanesi'ni (verem hastanesi) buraya yaptılar. Zamanla iş bilmez idarecilerimiz, rant uğruna buradaki, güzelim çam ağaçlarını yok ettiler" diye belirten Bekar, Çamlık'ta son olarak 20-30 çam ağacı ve az bir yeşil alan bulunduğunu ancak onun da cami yapılacağı gerekçesiyle belediye tarafından "katledilmeye başlandığını" ifade etti.

Bekar, "50 metre aşağıda cami, 30 metre yukarıda mescit var. Fazla bir yerleşim alanı yok. Soğuksu Mahallesi'nin cami ihtiyacı yoğun nüfusun yaşadığı Çamlıkaltı mevkisinde vardır. Buradaki camiyi koruyamayan bir belediye, ağaçlara dadandı" diye kaydetti.

Belediyeye yönelik eleştirilerde bulunan Bekar, halkın bunaldığı zaman çocuklarıyla, komşularıyla oturacağı, dinleneceği, nefes alacağı parkların yeterince bulunmadığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem