Trabzon'da 7 saatlik kurtarma oparasyonu!

Yomra’da yaşanan çığ felaketinde evlerinde mahsur kalan 3 kişi 7 saatlik bir kurtarma operasyonu sonrasında kurtarıldı. 

Trabzon'da 7 saatlik kurtarma oparasyonu!
Trabzon'un Yomra ilçesine bağlı Taşdelen Mahallesi’nde çığ felaketi yaşandı. Yoğun kar yağışı nedeniyle yaşanan olayda evinde mahsur kalan 3 kişi 7 saatlik hummalı bir çalışma sonrasında kurtarıldı.

2 metreyi bulan kar kalınlığında Yomra Belediyesi ile AFAD-UMKE işbirliği ile Osman Sağlam (72)eşi Mecbure Sağlam (68)ve Fadime Sağlam (70) titiz bir çalışma sonrasında evlerinden alınarak, sağlık kontrolünden geçirildi. Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu'nun anbean takip ettiği çalışmalara Başkanvekili Sabri Selim ve Başkan Yardımcısı Cevdet Binay da eşlik etti.

Kurtarma operasyonu sonrasında konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Sağıroğlu, "Bize ilk bilgi saat 19:00 sıralarında verildi. Hemen AFAD ekiplerine haber verdik. İş makinamızı çıkardık. Gerçekten koordineli ve bir o kadarda zor bir çalışma oldu. Kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu 15 kilometre boyunca kar temizliği yaptık. Yolun ulaşıma açılmasıyla birlikte kurtarma operasyonu başladı.  Oturulan evin yol ulaşımına uzak olması nedeniyle yaya bir şekilde vatandaşlarımızın evlerine ulaştık. Kar kütlelerinin oluşturduğu zorluklara karşı titiz bir çalışma gerçekleştirildi. Çok şükür bir sorun olmadı. Evlerinde mahsur kalan vatandaşlarımızı sapa sağlam evlerinden aldık. Sağlık durumları iyi. Kurtarma operasyonu boyunca bizleri arayarak bilgi alan başta Sosyal ve Güvenlik Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya, Trabzon milletvekillerimize ve Yomra halkına teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler