Trabzon'da 47 yıldır ilk defa!

Trabzon’da bu yılın Haziran ayı 23 gün yağışlı geçerken, bunun 47 yıllık kayıtlarda rastlanılmayan bir durum olduğu ortaya çıktı.Trabzon’da Haziran ayında yağışlı 23 günde metrekareye 59.0 kilogram yağış düşerken, Rize bölgesinde ise Haziran ayının 25 gün

Trabzon'da 47 yıldır ilk defa!

Trabzon’da bu yılın Haziran ayı 23 gün yağışlı geçerken, bunun 47 yıllık kayıtlarda rastlanılmayan bir durum olduğu ortaya çıktı.

Trabzon’da Haziran ayında yağışlı 23 günde metrekareye 59.0 kilogram yağış düşerken, Rize bölgesinde ise Haziran ayının 25 günü yağmurlu geçti. Rize’de 25 günde metrekareye düşen yağış miktarı 259.7 olarak kayıtlara geçerken, bu durum ortalamanın yüzde 93 üzerinde olduğu kaydedildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Meteoroloji 11 Bölge Müdürü Dr .M. Latif Gültekin, Trabzon’da bu yıl Haziran ayının 23 gününün yağışlı geçtiğini söyledi. Mevsim normallerinin üzerinde bu yıl Trabzon'un yağış aldığını kaydeden Gültekin, önümüzdeki bir haftalık dönemde de güneş beklenmediğini belirtti.

1-471.jpg

Gültekin, “Haziran sonu itibariyle Trabzon ilimize 59.0 kilogram yağış düştü. Bu mevsim normallerinin üzerinde yani yüzde 16’nın üzerinde olan bir yağış miktarı. Oysa normal yağış miktarımız 51 kilogram civarında. Bu durum mevsim normallerinin üzerinde bir yağış olarak kayıtlarımıza geçti. 47 yıllık kayıtlarımıza baktığımızda Haziran ayında ortalama yağışlı gün sayısı 11.4 gün olurken, 2015 yılının Haziran ayında 23 gün yağış kaydedildi. Yani mevsim normallerinin iki katı üzerinde günlük yağış kaydetmişiz. Dolayısıyla Hazarin ayının 30 günün 23 günü yağışlı geçti” dedi.

Geçmiş kayıtlara bakıldığında mevsim normallerinin üzerinde bir yağış kaydedildiğini ifade eden Gültekin, “Geçmiş kayıtlarımıza baktığımızda mevsim normallerinin üzerinde yağışlı bir ay geçirdik. Dolayısıyla 23 gün yağışlı sayısı pek fazla görülen bir yağış gün sayısı oldu. Geri kalan günlerde de bulutlu çok ciddi güneş de almadık. Dolayısıyla özellikle yörede tarımın ciddi olarak etkilediğini düşünüyorum. Rize’ye daha doğuya gittiğimizde bölgede yağış miktarlarının daha arttığını görüyoruz. Rize’de mevsim normallerinin iki katı civarında yağış kayıt edilmiş iken Artvin’e daha da doğuya gittiğinizde bu iki buçuk katına kadar çıkıyor. Yani doğuya doğru gittiğimizde yağışların arttığını görüyoruz” diye konuştu.

Önümüzdeki bir haftalık sürede de güneşin pek görülmeyeceğine dikkat çeken Gültekin, “Tamamen güneşli bir hava beklentimiz yok. Önümüzdeki bir hafta boyunca güneşli bir hava haberi veremeyiz. 2 gün boyunca yağışlar şiddetini azaltıyor. Çarşamba ve Perşembe günleri yağış etkisini kaybediyor. Cuma gününden itibaren yağışlarımız devam ediyor. Önümüzdeki haftada da yağışlar aralıklarla devam edecek” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler