Trabzon'da 3 dilde yönlendirme!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon il genelinde bulunan tarihi ve turistlik yerleri işaret eden yönlendirme levhalarını Türkçe, Arapça ve İngilizce yazılı levhalarla değiştiriyor. Sürdürülen çalışmalar kapsamında il merkezinde bulunan levhaların değiş

Trabzon'da 3 dilde yönlendirme!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon il genelinde bulunan tarihi ve turistlik yerleri işaret eden yönlendirme levhalarını Türkçe, Arapça ve İngilizce yazılı levhalarla değiştiriyor. Sürdürülen çalışmalar kapsamında il merkezinde bulunan levhaların değiştirilme işlemi önemli ölçüde tamamlanırken, il genelindeki çalışmaların sezon öncesinde tümüyle tamamlanması planlanıyor.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmede bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un önemli tarihi ve turistik değerleri bulunan bir turizm merkezi olduğunu kaydederken, Trabzon turizmine katkı vermek amacıyla çalışmalarına aralıksız olarak devam ettiklerini ifade etti.

Gerçekleştirilmekte olan çalışmanın Trabzon gibi bir turizm şehri için önemli bir gereklilik olduğuna değinen Başkan Gümrükçüoğlu, “İl genelindeki tüm tarihi ve turistlik yerlerimizi işaret eden yönlendirme levhalarını, başta Türkçe olmak üzere Arapça ve İngilizce yazılı levhalarla değiştiriyoruz. Bu sayede şehrimizi ziyaret eden tüm turist gruplarına daha rahat ulaşım, daha rahat seyahat ve iletişim imkânı sunmuş olacağız. Bu kapsamda il merkezinde bulunan tarihi ve turistlik yerlerden yaylalarımıza kadar tüm alanlarımızın levhalarını değiştireceğiz. Bu çalışmalarımızı turizm sezonu öncesinde tamamlayacağız. Trabzon gerçek bir turizm şehridir. Bu alanda ilimize en iyi hizmeti sunmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.  

dsc_5746.jpg

dsc_5760.jpg

dsc_5771.jpg

dsc_5773.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler