Trabzon'da 112 Acil ramazanı rahat geçirdi

Bu yıl Ramazan ayı süresince Trabzon il genelinde 112 Acil Sağlık Hizmetlerine yapılan çağrı ve vaka sayısı diğer aylara göre yarı yarıya düştü.Edinilen bilgiye göre, Ramazan süresince ortalama çağrı sayılarında diğer aylara nazaran yüzde 15 , vaka sayıla

Trabzon'da 112 Acil ramazanı rahat geçirdi

Bu yıl Ramazan ayı süresince Trabzon il genelinde 112 Acil Sağlık Hizmetlerine yapılan çağrı ve vaka sayısı diğer aylara göre yarı yarıya düştü.

Edinilen bilgiye göre, Ramazan süresince ortalama çağrı sayılarında diğer aylara nazaran yüzde 15 , vaka sayılarında ise yüzde 18 oranında azalmalar yaşandı

Ramazan ayı boyunca 112 Acil Çağrı Merkezi'ne toplam 70 bin 261 çağrı yapılırken bu çağrıların 2 bin 823 tanesi vaka olarak değerlendirilerek müdahale edildi.

İftar saatlerine denk gelen 19.00 - 21.00 saatleri arasında ise önceki ayların aynı saat dilimleriyle kıyaslandığında çağrı sayılarında yüzde 26, vaka sayılarında ise yüzde 50 oranında azalma görüldüğü belirtildi. Müdahale edilen vakalar içerisinde Kalp Damar Hastalıkları, Travmalar, Solunum Sistemi Hastalıkları ile Nörolojik ve Psikiyatrik Hastalıklar önemli grupları oluşturduğu belirtildi.

 

20130805aw000321_01.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem