Trabzon’a sürülen öğretmenden yeni eylem

Bir süre önce katıldığı bir basın açıklaması nedeniyle soruşturma geçiren, yaptığı eylemlerle görevine iade edilen ve sonrasında Trabzon’un Araklı ilçesine sürgün edildiğini iddia öğretmen Hatice Yüksel imza kampanyası başlattı.    Trabzon’un Ortahisar il

Trabzon’a sürülen öğretmenden yeni eylem
Bir süre önce katıldığı bir basın açıklaması nedeniyle soruşturma geçiren, yaptığı eylemlerle görevine iade edilen ve sonrasında Trabzon’un Araklı ilçesine sürgün edildiğini iddia öğretmen Hatice Yüksel imza kampanyası başlattı. 
 
Trabzon’un Ortahisar ilçesi sanat sokağında kurduğu masa ile imza toplayan 8 yıllık İngilizce öğretmeni Hatice yüksel bu yapılanın haksız bir uygulama olduğunu ve eski görev yerine gönderilinceye kadar eylemlerini sürdüreceğini belirtti.

BUNUN HUKUKSUZ VE HAKSIZ BİR UYGULAMA

Yüksel burada yaptığı açıklamada Araklı’da Saffet Çebi Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde çalıştığını söyleyerek, “Buraya Eskişehir’in Beylikova ilçesinden sürgün edilerek geldim. Sürgün edilmeme gerekçe olarak bir şey açıklanmadı. Sadece hizmetin gereği denilerek gönderildim. Bunun sebebi nisan ayında bir basın açıklamasına katıldığım için Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan bir soruşturma geçirdim. Bu soruşturma kapsamında görevimden açığa alındım. Açığa alındıktan sonra görevime tekrar dönebilmek için hem hukuksal hem de fiili bir süreç başlattım. Bu süreçte imza kampanyaları, çadır eylemleri, açlık grevleri yaparak görevime iade edildim ve soruşturma bitti. Arkasından 2,5 aylık bir süre sonra hiçbir açıklama yapılmaksızın Trabzon’un Araklı ilçesine sürüldüm. Bunun hukuksuz ve haksız bir uygulama olduğu çok aşikâr bir durum. Çünkü bu yapılan soruşturma tamamlanmıştır, soruşturma ile alakalı bir durum yoktur. Yapılan mahkemelerden de beraat sonucu aldım ben. Hakkımda şuanda hiçbir suçlama yok. Tamamen keyfi bir karardır” ifadelerini kullandı.
 
İTİRAZ ETTİĞİM NOKTA TRABZON’A SÜRÜLMÜŞ OLMAM DEĞİL
 
Yüksel, itiraz ettiği noktanın Trabzon’a sürülmüş olması olmadığının altını çizerek, “bu Trabzon veya bir başka şehir meselesi değildir. Mesele benim haksız yere yerimden düzenimden edilmiş olmamdır. Keyfi bir uygulama ile karşı karşıya kalmış olmamdır. Bu yüzden hem hukuksal hem de fiili olarak ben eski görev yerime döndürülünceye kadar, Bu haksızlık son bulup öğretmenlik itibarım geri verilinceye kadar mücadele etmeye devam edeceğim” dedi.
 
1-745.jpg
 
2-273.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem