Trabzon'a isteyen bu parayı ödemez...

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’un en büyük sorunları arasında duran otopark meselesi her geçen gün şehre daha büyük bir dert yüklüyor. Yetkililer buna bir çare bulamaz iken Büyükşehir belediyesinin birde uyguladığı kaldırım kenarları otopark projesi is

Trabzon'a isteyen bu parayı ödemez...

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’un en büyük sorunları arasında duran otopark meselesi her geçen gün şehre daha büyük bir dert yüklüyor. Yetkililer buna bir çare bulamaz iken Büyükşehir belediyesinin birde uyguladığı kaldırım kenarları otopark projesi ise; şehirde dar olan yolları iyice sıkıştırıyor. Bu durumun yanında bir de, bu otoparkların ücretli olması ise, vatandaşı bir süredir çileden çıkarmış durumda.

Haber61’in konu ila alakalı yapmış olduğu araştırmada ise, ilginç bir karara ulaştı. Danıştay, belediyelerin yol kenarları ve kaldırım kenarlarına yapılan parklardan para alınmasının uygunsuz olduğunu belirterek bu yönde karar verdi. 2015 yılında Danıştay’ın vermiş olduğu kararda “Yolların amacına uygun olarak kullanılmasını olumsuz yönde etkileyeceği” belirtti.

Bu karara istinaden Trabzon’da yol kenarlarına uygulanan otopark ücretini ödemek istemeyen vatandaşlara mahkeme yolu açıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem