Trabzon turizminin sorunları

Haber61 – Haber Servisi – İlkbahar ile birlikte Trabzon’da turizm sektörü yeni sezona hazırlanıyor. Trabzon başta olmak üzere bölgemizdeki turizm sorunları ile alakalı araştırma yapan Haber61, tüm sorunları masaya yatırırken TURSAB’ın bölge turizmi için h

Trabzon turizminin sorunları

Haber61 – Haber Servisi – İlkbahar ile birlikte Trabzon’da turizm sektörü yeni sezona hazırlanıyor. Trabzon başta olmak üzere bölgemizdeki turizm sorunları ile alakalı araştırma yapan Haber61, tüm sorunları masaya yatırırken TURSAB’ın bölge turizmi için hazırlamış olduğu bölge raporuna da ulaştı. Rapora göre; Trabzon Turizminin sorunları arasında Sümela Manastırı, Sarp Sınır Kapısı, Rehberlik Sorunları, Kaçak Acentelik Faaliyetleri gibi durumlar var.  

İŞTE O RAPORUN DETAYLARI

SÜMELA MANASTIRININ RESTORASYONU

TURSAB Başkanı Suat Gürkök2ün hazırlamış olduğu rapor şöyle “ Sümela Manastırı Bölgenin marka değeri. Yerli ve yabancı turist olmak üzere 400 bin kişinin ziyaret ettiği Sümela Manastırı kuvvetlendirme ve restorasyon çalışmaları dolayısı ile 2016 Eylül ayına kapalı olacağı bildirilmiştir. Restorasyon çalışmalarının turizm sezonun denk gelmesi bölge kazancının düşürecektir. Bu nedenle bu restorasyonun tekrar gözden geçirilmesi gerekli.”uyarısında bulundu.

SARP SINIR KAPISI GEÇİŞLERİNDEKİ PROBLEMLER

Raporda Sarp Sınır Kapısında uzun zamandır sorunlar olduğunu vurgulandı. “ Üye seyahat acenteleri ülkemizden Gürcistan’a düzenledikleri program ve turlarında kullanılan TÜRSAB plakalı araçların diğer bir dizi karayolu araçlarında olduğu sıraya alındıkları sırada 2-3 saatlik bekleme süresinin yaşandığı, özellikle sıcak havalarda yaşanan bekleme süresinin ziyaretçileri çok rahatsız ettiği, müşteri memnuniyetsizliğine, turizm sektörü ve faaliyetlerinin eleştirilecek olumsuz etkilenmesine tol açmaktadır.”bilgilerine yer verdi.

REHBERLİK SORUNLARI

Bölgede rehberlik sorunları olduğu rapora da yansıdı. “Bölgemizde en önemli eksikliklerden biri de ülkesel ve bölgesel rehber sayısının yetersiz oluşudur. Bölgede tur düzenleyen seyahat acentelerimiz turlarına rehber bulmakta büyük zorluk çekmektedirler. Bölgemize 16 ilde TRO- Trabzon ,Rehberler Odası 72 eylemli rehber bulunmakta. Bu yetersiz sayıda ki rehberler arasında sadece Arapça bilen rehber sayısı 2 tane, bun bir an önce önlem alınması gerekli.”kelimelerine yer verildi.

KAÇAK ACENTELİK FAALİYETLERİ

“1618 sayılı yasa gereği turizm faaliyetleri yalnızca bakanlıktan işletme belgesi alan acenteler tarafından yapılabilmektedir. Özellikle işletme belgesiz seyahat acenteliği faaliyetlerinin önlenmesi ve haksız rekabeti önleyici denetimler bölgemizde il kültür ve turizm müdürlükleri ilgilileri ile birlikte yapılmakta olup, bundan sonrada sıklıkla bu denetimler gerçekleştirilecektir.”bilgilendirmesi yapıldı.

Karayolu Ulaşımı ve Denizyolu Ulaşımındaki sorunlar. Kayıt Dışı Pansiyonlu, Bölge illerde konaklama, Kış ve Kayak Turizmi gibi sorunlara yer verildi.

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem