Trabzon TOKİ'de kura çekimi

 TOKİ idaresi 6 Mart 2012 tarihinde  yapılması gereken Trabzon’un Bahçecik mahallesinde bulunan TOKİ konutlarının kura çekiminin Cuma günü saat 09. 30 da yapılacağını duyurdu. TOKİ’den yapılan açıklamada 6 Martta yapılması planlanan kura çekiminin ertelen

Trabzon TOKİ'de kura çekimi

 

TOKİ idaresi 6 Mart 2012 tarihinde  yapılması gereken Trabzon’un Bahçecik mahallesinde bulunan TOKİ konutlarının kura çekiminin Cuma günü saat 09. 30 da yapılacağını duyurdu.

TOKİ’den yapılan açıklamada 6 Martta yapılması planlanan kura çekiminin ertelenme sebebinin tepkiler nedeniyle ertelenmediğini açıkladı

TOKİ den yapılan yazılı açıklamada siyasilerin Bahçecik mahallesinde bulunan  TOKİ konutlarından kendilerine yer tahsis ettikleri şeklinde basında çıkan açıklamaları ise sert bir dille yalanladı

Trabzon Bahçecik mahallesinde bulunan TOKİ Konutlarının kura çekimi  9 Mart 2012 Cuma günü saat 09 30 da yapılacak

İŞTE YAZILI AÇIKLAMA

Trabzon’un Bahçecik mahallesindeki Toki konutlarının kura çekimi Cuma günü yapılacak

Trabzon Bahçecik Kura Çekimi 

TRABZON 354 ADET KONUT KURA ÇEKİMİNİN ERTELENMESİNE İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI

 

 

 

Trabzon Bahçecik mevkiinde İdaremizce yapımı tamamlanan 354 adet konut için  04.03.2012 Pazar günü yapılması beklenen  kura çekiminin, halktan gelen bazı tepkiler neticesi ile ertelenmiş olduğuna dair basında çıkan haberlerde,  erteleme gerekçeleri ile ilgili olarak ortaya atılan demeçlere cevaben  ile ilgili olarak açıklama yapılması gereği ortaya çıkmıştır.

 

Öncelikli olarak; Konut tahsisi yapılacak kişiler Zağnos ve Tabakhane Kentsel Yenileme Proje Alanında bulunan hak sahipleridir. Proje alanlarında hak sahibi olmayan başka hiçbir kimse konut kura listesine konulmamıştır.

 

Konutların Zağnos Projesi kapsamında yapılması sebebi ile  kuranın 2 Aşamalı olarak yapılması planlanmıştır. 1. Aşamada 98 adet konut için kuraya katılacak kişiler Zağnos Kentsel Yenileme Proje alanında mülkiyeti bulunan hak sahipleridir.

 

04/03/2012 tarihinde yapılması gereken kuraya göre; 1. aşamadan geriye kalan ve 2. aşamaya dahil olan 256 adet konut için kuraya katılacak olan kişiler ise Tabakhane Kentsel Yenileme Proje alanında bulunan hak sahipleridir.256 adet konutun tamamı kura kapsamındadır. Tüm hak sahipleri kura çektikten ve kura sonucu hak ettikleri konutları aldıktan sonra 23 adet konut açıkta kalmaktadır. Bu nedenle ; toplamda 331 adet konut sözleşmesi bulunan hak sahiplerinin;  üretilen 354 adet konut arasından  kuraya katılmaları ve kurada “konut seçme öncelik kurası” yöntemi uygulanması planlanmıştır.

 

Kuraya dahil edilmeyen ve özel olarak herhangi bir vatandaşa ayrılan konut bulunmamaktadır. Bazı medya organlarında kişilerin verdiği demeçler kapsamında söz konusu konutlardan kendisine özel daire ayrıldığı  belirtilen, siyasiler hiçbir proje kapsamında yer almamakta olup,  yukarıda belirtilmiş olan hesaptan da anlaşabileceği üzere, ifade edilen 8 adet konutun  kendilerine tahsis edilmiş olması mümkün değildir. Kurada arta kalan konutlar, proje alanında hak sahibi olan vatandaşlarımızın talebi olması halinde taraflarına, olmaması halinde ise İdaremiz mevzuatı kapsamında yine kentsel dönüşümde değerlendirilmek üzere stoğa alınacaktır.

 

 

 

06/03/2012 tarihinde İdaremizce yapılan durum değerlendirmesi sonucu;

 

1.     Ertelenen kura çekim işleminin 09/03/2012 Cuma günü saat 9:30’da gerçekleştirilmesine,

 

2.     Konut kura yönteminin değiştirilerek, konut seçme öncelik kurası yerine hak sahiplerinin talep ettiği konut tipine göre; öncelikle isim kurasının Noter tarafından çekilmesi ve ardından ilgili hak sahibi veya vekilince kendi konutunun kurasının çekilmesi şeklinde değiştirilmesine,

 

Zağnos proje alanında mülkiyeti bulunup konut talep eden hak sahipleri için Trabzon Belediye Başkanlığı’nın 2010 yılındaki talebi ve TOKİ’nin uygun görüşüne göre  tespit ettiği kararlar gereği A,B,C1,C2 ve H bloklarından konut belirleme öncelik kurasının ve  ayrılan 5 bloktan isim ve konut kurasının noterce belirlenmesinin de kısıtlayıcı olacağı ve istenilen sağlıklı sonuç edinilemeyeceği düşüncesi ile, Zağnos ve Tabakhane proje alanında hak sahibi olan tüm vatandaşlarımızın eşit ve adil bir şekilde noter tarafından isim ve konut kurasının çekilmesine karar verilmiştir.

 

Trabzon merkez Zağnos, Tabakhane, Çömlekçi, Ortahisar ve Narlıbahçe ile Pelitli, Yomra ve Araklı İlçe ve Beldelerinde yürütülen Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projeleri kapsamında günümüze kadar 1.288 Konut, 1 okul, 2 Camii, 4 ticaret merkezi ile rekreasyon işlerine   yatırım yapılmıştır.TOKİ kâr amacı gütmeden Zağnos ve Tabakhane vadilerini gecekondudan arındırıp kentin geleceğine yön vermiştir.

 

Gelecek nesiller için yaşanabilir çevreler oluşturma azmi ve kararlılığında bulunan İdaremiz aleyhine yürütülmeye çalışılan söylem ve ifadelerden etkilenilmemesi, bundan sonra da İdaremizin yapacağı açıklamaların dikkate alınması gerektiğinin bilinmesi önem arz etmektedir.

 

Kamuoyunun bilgisine sunulur. 07/03/2012

 

 

 

TOKİ

 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler