Trabzon Polisi hazırlanıyor!

Olimpiyatlarda koruma görevi alacak polisler de sıkı bir eğitimden geçiyor. Trabzon'da, 23-30 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları hazırlıkları her alanda sürerken, olimpiyatlarda koruma görevi alacak polisler de sıkı

Trabzon Polisi hazırlanıyor!

Olimpiyatlarda koruma görevi alacak polisler de sıkı bir eğitimden geçiyor.

 

Trabzon'da, 23-30 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları hazırlıkları her alanda sürerken, olimpiyatlarda koruma görevi alacak polisler de sıkı bir eğitimden geçiyor.

 

Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri yanında bulunan Marina sahasında yapılan eğitime, Trabzon ve çevre illerden gelen polisler de hazır bulunurken kursta, bombalı ve silahlı saldırı anında uygulanacak tedbirler gösteriliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı organizasyonluğunda gerçekleştirilen kurs, Çankırı Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde görevli 2. sınıf Emniyet Müdürü Fatih İnal başkanlığında veriliyor. Yapılan tatbikatlarda verilen eğitimler gerçeği aratmıyor.

 

Amaçlarının olimpiyatlara gelecek olan misafirlere en üst düzeyde emniyet ve güvenlik hizmeti sağlamak olduğunu belirten İnal, şöyle konuştu: "Trabzon'da yapılacak olan Avrupa Gençlik Olimpiyatları tedbir çalışmaları için buradayız. Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı ile Trabzon Emniyet Müdürlüğümüz ve bu organizasyona Trabzon Emniyetine destek verecek olan çevre illerimizde görev yapan personellerimizi eğitim yönünden takviye edebilmek, koruma ordusuna yeni personel katabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

 

Çalışmalardaki asıl amacımız yaklaşan olimpiyatlar için gerekli personelimizin niteliğini olaylar karşısında reflekslerini artırmak, gelen misafirlerimize en üst düzeyde koruma ve emniyet hizmeti sağlamak."

 

Organizasyon çerçevesinde 400 üzerinde personeli eğitme imkanı bulacaklarını anlatan İnal, şunları söyledi: "Bu personelimiz spor organizasyonunun başından sonuna kadar gelen misafirlerimize en üst düzeyde güvenlik hizmeti verecekler. Organizasyonlarda herhangi bir sıkıntı olmaması güvenlik açısından herhangi bir problem olmaması için en üst düzeyde emniyet hedefliyoruz."

 

Fatih İnal, kurs veren eğitmenlerin tamamının Emniyet Teşkilatı'nın Koruma Daire Başkanlığı personeli ve konusunda uzman kişiler olduğunu sözlerine ekledi.

Öte yandan kursta araç üzerinde de koruma teknikleri uygulamalı olarak gösterilirken, kursun çok yararlı geçtiği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler