Trabzon Padişahına skandal

Trabzon’da doğan “Muhteşem” lakaplı padişahımız Kanuni Sultan Süleyman Han’ın el yazması fermanı kayboldu.2009 yılında ölen işadamı Salih Tatlıcı'nın, varislerini birbirine düşüren 3 milyar dolarlık mirası arasında yer alan 72 parçalık tarihi eser koleksi

Trabzon Padişahına skandal

Trabzon’da doğan “Muhteşem” lakaplı padişahımız Kanuni Sultan Süleyman Han’ın el yazması fermanı kayboldu.

2009 yılında ölen işadamı Salih Tatlıcı'nın, varislerini birbirine düşüren 3 milyar dolarlık mirası arasında yer alan 72 parçalık tarihi eser koleksiyonundaki Kanuni Fermanı kayıp. Polis, paha biçilemeyen fermanın yurtdışına kaçırılmaması için sınır kapılarını uyardı. İlk kez fotoğrafı ortaya çıkan 4 satırlık fermanın en üstünde Kanuni Sultan Süleyman'ın tuğrası yer alıyor.

Salih Tatlıcı'nın ölümünden sonra Topkapı Müzesi'ne kayıtlı olan 72 parça tarihi eserinin kayıp olduğu bildirilmişti. Tatlıcı'nın çalışma ofisi olarak kullandığı İstanbul Kağıthane'deki fabrikanın deposunda eserlerden 50 parçası bulunmuş, geri kalanı ise Tatlıcı'nın çocuklarının evinde ele geçirilmişti. Ancak oğul Mehmet Tatlıcı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne başvurarak, en değerli parçalarından biri olan Kanuni Fermanı'nın bulunamadığını bildirdi.

Bunun üzerine polis tarihi fermanın yurtdışına kaçırılmaması için sınır kapılarını uyardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler