Trabzon Kore Günleri başladı!

Trabzon Kore Günleri çeşitli etkinliklerle başladı.   Güney Kore Ankara Büyükelçiliği öncülüğünde, özel bir dil kursu tarafından organize edilen "Trabzon Kore Günleri" etkinlikleri, Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen programla başladı.

Trabzon Kore Günleri başladı!
Trabzon Kore Günleri çeşitli etkinliklerle başladı.
 
Güney Kore Ankara Büyükelçiliği öncülüğünde, özel bir dil kursu tarafından organize edilen "Trabzon Kore Günleri" etkinlikleri, Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen programla başladı.
 
Programa, Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Türk Kore Gazileri Anma Topluluğu Genel Sekreteri Chan Berk, Sejong Enstitüsü öğretim görevlileri Bongchun Song, Deburah Lee ve Donghum Kım, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut Çakır, Ortahisar Belediyesi Başkanvekili Selahattin Çebi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı Seyyah Sağıroğlu, Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Turgut Alemdar, Kore gazileri ve davetliler katıldı.
 
Kara, burada yaptığı konuşmada, Güney Kore'nin bugün geldiği noktaya dikkati çekerek, "Kore bizim tarihimizde önemli bir sayfa teşkil eder. Gençlerin de buradan çıkaracağı çok önemli sonuçlar var. Biz doğru olanı yaptık. Orada bir vatan savunmasına yardımcı olduk. Bugün Güney Kore devasa bir ekonomi oldu" dedi.
 
Kım, Trabzonspor'un eski oyuncusu Lee Eul-Yong'un Türkiye'deki ilk Koreli futbolcu olduğunu, Şenol Güneş'in de Kore'nin Seul takımını çalıştırdığını anımsatarak, "Bu nedenle Koreliler Trabzon'u çok iyi biliyor. Trabzon'da Kore günleri yaptığımız için mutluyuz. Kore Savaşı'na katılan çok sayın Kore gazileri şerefine etkinlik yaptığımız için daha derin bir anlamı var. Türkiye ve Güney Kore kardeş ülkelerdir" diye konuştu.
 
Program, Kore Savaşı, Kore gazileri ve Kore hakkındaki sinevizyon gösterimlerinin ardından sona erdi.
 
Trabzon Kore Günleri, yarın aynı salonda gerçekleştirilecek çeşitli programlarla tamamlanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem