Trabzon İhracatta yükseldi!

Türkiye’nin en fazla ihracat gerçekleştiren iller sıralamasında Trabzon 2015 yılında 13. sıraya yükseldi.    2015 yılı ihracat verilerine göre, ihracatın 81 il arasındaki dağılımında 2014 yılında en fazla ihracat gerçekleştiren il sıralamasında 15. sırada

Trabzon İhracatta yükseldi!
Türkiye’nin en fazla ihracat gerçekleştiren iller sıralamasında Trabzon 2015 yılında 13. sıraya yükseldi. 
 
2015 yılı ihracat verilerine göre, ihracatın 81 il arasındaki dağılımında 2014 yılında en fazla ihracat gerçekleştiren il sıralamasında 15. sırada bulunan Trabzon, 2015 yılında ihracatını 1.5 milyar doların üzerine çıkarak 13. sıraya yükseldi.
 
2015 yılında Trabzon ilinden 1 milyar 541 milyon 889 bin dolar ihracat gerçekleşirken, bir önceki yıla oranla il ihracatında yüzde 17,2 oranında bir artış yaşandı. En ihracatçı 20 il sıralamasında sıralamada yer alan tüm illerin ihracatında bir önceki yıla oranla düşüş yaşanmasına rağmen, Trabzon ili ihracatında yüzde 17,2 oranında artış yaşanması dikkat çekti. 
 
Bunun yanında, 18 ilin yer aldığı Karadeniz Bölgesi illeri içinde de en fazla ihracatı Trabzon gerçekleştirirken, toplam Karadeniz Bölgesi ihracatının yarıya yakını olan yüzde 44’ü tek başına Trabzon karşıladı. Trabzon Rusya’ya yapılan bütün sektörler bazındaki ihracatta da ön plana çıkarken, 2015 yılında Rusya’ya yapılan yaş meyve sebze ihracatında Antalya ve Mersin’i geride bırakarak sektör ihracatı bazındaki değerlendirmede ise Trabzon İstanbul’dan sonra ikinci sırada yer aldı.
 
Öte yandan ihraç edilen fındığın da yüzde 40’ı Trabzon’dan ihraç edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem