Trabzon, Dortmund ile teknoloji işbirliğini başlattı

Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici AŞ ile Dortmund Teknoloji Merkezi arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Trabzon, Dortmund ile teknoloji işbirliğini başlattı
Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici AŞ ile Dortmund Teknoloji Merkezi arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

İşbirliği anlaşması Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici AŞ’yi adına Başkan Ahmet Hamdi Gürdoğan (Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı)  ve Yönetim Kurulu Üyesi M. Suat Hacısalihoğlu (Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı)  ile Dortmund Teknoloji Merkezi Müdürü Thomas Westphal arasında Almanya’da imzalandı.

İmza törenine Dortmund Belediye Başkanı Ulric Siuera,  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Şadan Eren, Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu,  Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım,  Dortmund Belediye Meclis Üyesi Volkan Baran, Dortmund Belediyesi Yatarım Bölümü Frank Grützenbach, Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Başkanı Metin Kara, TTSO Muhasip Üye Murat İskender katıldı.


"ÖNEMLİ BİR KAZANIM"

Dortmund Büyükşehir Belediye Başkanı Ullrich Sireau, Trabzon Teknoloji Merkezi’nin, Uluslararası Mikro Teknoloji Merkezi’ne üye olma istediği karşılıklı iletişimimizin bir sonucu olduğunu söyledi.

Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgesi AŞ. Yönetim Kurulu Üyesi M. Suat Hacısalihoğlu, Almanya’nın Dortmund Teknoloji bölgesi ile varılan ortak işbirliğinin Trabzon’un teknolojiye yönelik adımlarını güçlendireceğini ifade etti. Trabzon’un teknolojideki hedeflerinin çok doğru kararlar olduğuna işaret etti. Almanya ile işbirliğinin Trabzon’daki teknoloji çalışmalarını hızlandıracağını dile getirdi.

Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Aş. Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Dortmund’da bulunan üniversite ve teknoloji geliştirme bölgelerine yapılan inceleme ziyareti ve yapılan görüşmelerde önemli tecrübeler edinildiğini söyledi. Bunun yanında bir teknoloji kenti olan Dortmund’daki Üniversite ve teknoloji geliştirme bölgeleri ile iş birliği protokolleri imzalanması da Trabzon için önemli bir kazanım olduğunu ifade etti. 

ANLAŞMAYA VARILAN NOKTALAR

Trabzon ve Dortmund tarafları ortak çıkarların tespit edilmesi ve gerçekleştirilmesi amacıyla imza altına aldıkları işbirliği anlaşmasıyla ortaklık başlatıldı. Anlaşmaya varılan noktalar maddeler halinde şöyle.

Biyoteknoloji, üretim teknolojisi ve makine teknolojisi alanlarında düzenli bilgi alışverişinde bulunulacak. Bu amaçla iki bölge için de bu teknoloji alanlarıyla ilgili gelişme, etkinlikler ve fuarlar hakkında bilgi alış verişinde bulunacaklardır.

B2B gelişimini desteklemek için ve şirket ve yatırımcılar irtibat noktası olarak ortaklar birbirini destekleyecekler. Ortaklar iki bölge için de bilimsel kurumların ve üniversitelerin ulusal ve Avrupa fon teşviklerine başvuru isteklerini koordine edeceklerdir.

Ortaklar bu bağlamda söz konusu olan alanlarda araştırma ve geliştirme projelerini tasarlayıp ve geliştireceklerdir. Bu çerçevede ortaklar uluslararası araştırma ve geliştirme proje teşviklerini aramasında destek verecek başka özel ve yerel partnerler arıyacaklar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem