Trabzon dahil 10 ilde yapılan operasyonu için karar!

Ankara merkezli Trabzon'un da aralarında bulunduğu 10 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye getirilen eski milletvekili İlhan İşbilen'in de aralarında yer al

Trabzon dahil 10 ilde yapılan operasyonu için karar!
Ankara merkezli Trabzon'un da aralarında bulunduğu 10 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye getirilen eski milletvekili İlhan İşbilen'in de aralarında yer aldığı 4 zanlı, tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderilmişti.
 
AK Parti İzmir Milletvekili İlhan İşbilen ile birlikte Dilaver Azim ve Kazım Avcı tutuklandı.
 
Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polislerince sabah Ankara Adliyesine getirilen zanlılar Kazım Avcı, İlhan İşbilen, Ali Çelik ve Dilaver Azim'in savcılık sorguları tamamlandı.
 
Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunda görevli cumhuriyet savcısı, ifadesini aldığı zanlıları tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti.
 
 FETÖ/PDY'nin yönetim kadrosuna yönelik 11 Aralık'ta Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Kilis, Rize, Şanlıurfa, Kütahya ve Trabzon'da eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. 
 
Operasyon kapsamında 5 kişi gözaltına alınmış, zanlılardan Cemal Türk, savcılığın talimatıyla emniyetten serbest bırakılmıştı.
 
Bu arada, zanlılardan Fetullah Gülen'in eski avukatı olduğu belirtilen Abdülkadir Aksoy'un da emniyete giderek, teslim olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler