Trabzon Botanik ne zaman tamamlanacak?

Trabzon’un marka değerini artıracak Trabzon Botanik’te çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 103 dönüm alana kurulacak Trabzon Botanik’in 2017 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. 8 milyon TL’ye mal olacak Trabzon Botanik yerli ve yapancı turistleri

Trabzon Botanik ne zaman tamamlanacak?
Trabzon’un marka değerini artıracak Trabzon Botanik’te çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 103 dönüm alana kurulacak Trabzon Botanik’in 2017 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. 8 milyon TL’ye mal olacak Trabzon Botanik yerli ve yapancı turistlerin uğrak yeri olacak.  
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu daha önce askeri amaçlı kullanılan Çamoba bölgesindeki arazinin Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilmesinden sonra söz konusu alanda dünya güzeli bir doğa ve botanik parkı yapım çalışmalarının planlandığı şekliyle devam ettiğini söyledi. 
 
dsc_3539.jpg
 
Trabzon Botanik şehrin hayat standardının gelişmesine katkı sağlayacak
 
Söz konusu alanı Trabzon'un, bölgenin, ülkenin ve hatta dünya turizminin hizmetine sunacaklarını dile getiren Başkan Gümrükçüoğlu, "Çamoba’daki 103 dönümlük alan şehir ve bölge için bir servet adeta. Bu nedenle doğallığını mümkün olduğu kadar bozmamaya çalışmak ve botanik park ana amacını da muhafaza etmek gerekiyordu. Burada ağaçların bile ölçümleri yapıldı. Söz konusu alanı Trabzon'un, bölgenin, ülkenin ve hatta dünya turizminin hizmetine sunacağız. Trabzon'umuza, bölgemize, ülkemize ve dünyaya güzel bir botanik parkı hediye etmenin yoğun uğraşı içerisindeyiz. Bu proje aynı zamanda Trabzon’un yaşanılabilir düzeyine, hayat standardının gelişmesine katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.
 
dsc_3540.jpg
 
103 dönüm alanda yapım çalışmaları hızla devam eden Trabzon Botanik’in 2017 yılı sonuna kadar bitirilmesinin hedeflendiğini söyleyen Başkan Gümrükçüoğlu “Bugün Gürcistan ülkesini Batum’un botanik parkı tanıtıyor. Bunu giden gelen her zaman yaşıyor ve söylüyor. Dünyada da ülkesini tanıtan botanik parkları var. Singapur, Londra gibi şehirlerde bulunan botanik parkları kendi ülkelerinin tanıtımına büyük katkılar sağlıyor.  Trabzon Botanik de Karadeniz’in yanında tüm Türkiye’yi tanıtan çok önemli bir doğa tabiat parkı haline gelecek. Şehre yeni bir yaşam alanı kazandıracak Trabzon Botanik yaklaşık 8 milyon TL’ye mal olacak” İfadelerini kullandı.
 
dsc_3555.jpg
 
Trabzon Botanik’in içerisinde neler olacak?
 
Trabzon’a yeni bir yaşam alanı kazandıracak Trabzon Botanik Projesi içerisinde suni gölet, çocuk eğitim alanları, çim amfi, su bahçesi, farklı ağaç gruplarına ait bahçeler, seyir alanları, doğal şelaleler, sanatsal etkinlik alanları, tematik bahçeler, su bahçesi gibi alanlar yer alıyor.
 
dsc_7030.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem