Trabzon Barosuna sert tepki

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon Barosu Başkanı Orhan Öngöz, bir süre önce Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın tahliyesine ilişkin "Kim olursa olsun ‘bu kararı yazmayın’, ‘bunu bekletin’, ‘bunu geciktirin’ diyebilir mi, böyle şey olur mu? O

Trabzon Barosuna sert tepki

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon Barosu Başkanı Orhan Öngöz, bir süre önce Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın tahliyesine ilişkin "Kim olursa olsun ‘bu kararı yazmayın’, ‘bunu bekletin’, ‘bunu geciktirin’ diyebilir mi, böyle şey olur mu? O zaman mahkeme kararlarını uygulamayacaksak mahkemeleri komple kapatalım" ifadelerine yer vermişti.

Haber Muhabirimiz, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e “ Eski mesai arkadaşınız bu söylemlerini nasıl değerlen diriyorsunuz?” sorusuna cevap verdi. Genç, “ Orhan bey benim eski mesai arkadaşımdır. Önceden mesai arkadaşım olduğundan dolayı kendisiyle uzun zaman aynı büroyu kullandım gönül rahatlığıyla söylerim her hangi bir yapıyla birlikte bağı yoktur. Ama Baro başkanı olarak, “bu bir mahkeme kararı ve mahkeme kararının uygulanması lazım” diyor. Bizde idareyiz ve mahkeme kararını uygulamamız gerekli.”dedi.

Genç, “ Ama Benim kabul etmediğim konu şu. Mahkemelerin karar vermeleri için kanunlardan kendilerine yetki almaları lazım. Kanunen yetkili ve görevli bir mahkemenin verdiği kararı uygulamamız lazım. O somut olayda kararı veren bir mahkeme kanunen yetkili bir mahkeme değil. Tutuklamaya ilişkin olarak hazırlık soruşturması aşamasında tutuklamayla verilecek karalar sulh ceza mahkemesi verir. Doğruda verilmemiş karar verilmedi. O da hukuken adına görüşlerini ibra etti. Daha önce ortak çalıştık mesai arkadaşıyız diye aynı görüşte olmak zorunda değiliz” ifadelerine yer verdi.,

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem