Tolunay: Program amacına ulaştı

 TFF Futbol Gelişim Direktörü Tolunay Kafkas, Coca-Cola Akademi Ligleri'nin Türkiye Futbol Federasyonu'nun genç oyuncu gelişimi ile ilgili en kapsamlı programı olduğunu belirterek, beş farklı yaş kategorisinde düzenlenen bu liglerde forma giyen gençlerin,

Tolunay: Program amacına ulaştı

 

TFF Futbol Gelişim Direktörü Tolunay Kafkas, Coca-Cola Akademi Ligleri'nin Türkiye Futbol Federasyonu'nun genç oyuncu gelişimi ile ilgili en kapsamlı programı olduğunu belirterek, beş farklı yaş kategorisinde düzenlenen bu liglerde forma giyen gençlerin, Türk futbolunun yarınlarında önemli roller üstleneceğini kaydetti.

Futbol Federasyonu'nun internet sitesine açıklamalarda bulunan Kafkas, 4 yıldır düzenli gerçekleştirilen Coca-Cola Akademi Ligleri sayesinde yetenekli oyunculara taktiksel, fiziksel ve mental olarak birlikte gelişecekleri bir rekabet ortamı sağlandığını belirtti. Coca-Cola Akademi Ligleri'nin genç milli takımları için en büyük kaynak konumuna geldiğinin altını çizen Kafkas, bu verinin programın amacına ulaştığını gösterdiğini vurguladı.

İlk günden bu yana projenin başında olan TFF Elit Futbolcu Gelişim Müdürü Cezmi Turhan da, Coca-Cola Akademi Ligleri'ne katılan kulüplerin, genç oyuncu gelişimi alanında sağladığı ilerlemenin diğer kulüpleri de organizasyonda yer almak için gerekli tesis, eğitmen kalitesi gibi kriterleri sağlamaya ittiğini, bu durumun da ülke futbolunun gelişimine olumlu yansıdığını kaydetti.

Cezmi Turhan, özel eğitim programlarıyla desteklenen Coca-Cola Akademi Ligleri'nde forma giyen oyuncuların Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1.Lig'de oynamaya başlamalarından dolayı büyük mutluluk duyduklarını da belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler