Tolon için tutuklanma istendi!

Savcılık, İkinci Ergenekon Davası'nda tutuksuz olarak yargılanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un tutuklanması talep etti.

Tolon için tutuklanma istendi!

Silivri'de görülen İkinci Ergenekon Davası'nda önemli gelişme.

Emekli komutanlar, eski rektörler ve milletvekillerinin silahlı terör örgütü kurmak ve darbe planlamaktan yargılandığı İkinci Ergenekon Davası'nda, Eski 1'inci Ordu komutanı Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un avukatları savunmalarını tamamladı.

Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, hakkında kuvvetli şuç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle Tolon'un tutuklanmasını istedi.

Hurşit Tolon ise, hiçbir örgütün yöneticisi ya da üyesi olmadığını ileri sürerek, bugüne kadar duruşmalara katıldığı için tutuklanma talebine karşı çıktı.

Mahkeme, dosyaya eklenen yeni deliller, kuvvetli suç şüphesi ve delilleri karartma ihtimalini dikkate alarak, oybirliğiyle, Hurşit Tolon'un tutuklanmasına karar verdi.

Böylece, 118 sanıklı İkinci Ergenekon Davası'nda tutuklu sanık sayısı 18'e yükselmiş oldu.

Hurşit Tolon, silahlı terör örgütü yöneticisi olmak ve darbeye teşebbüs 2 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası istemiyle yargılanıyor.

Soruşturma aşamasında daha önce 7 ay tutuklu kalan Emekli Orgeneral Tolon, sağlık durumu dikkate alınarak 6 Şubat 2009 tarihinde tahliye edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem