TOKİ'nin ucuz konutları çıldırttı

TOKİ'nin yapacağı 592 konut için iki katı başvuru geldi. Şu ana kadar 1.100 kişi evleri almak için talipli oldu.Bir o kadar kişinin de başvuru için evraklarını tamamlamaya çalıştığı söyleniyor.Bölge esnafı ise talep çılgınlığını kara dönüştürme çabasında.

TOKİ'nin ucuz konutları çıldırttı

TOKİ'nin yapacağı 592 konut için iki katı başvuru geldi. Şu ana kadar 1.100 kişi evleri almak için talipli oldu.

Bir o kadar kişinin de başvuru için evraklarını tamamlamaya çalıştığı söyleniyor.

Bölge esnafı ise talep çılgınlığını kara dönüştürme çabasında. Başvuru evraklarını ele geçirenler bunları parayla satıyor.

İlk günden beri başvuru izdihamının içinde kalan vatandaşlar zaman zaman sıra kavgası yapıyor.

İzmit'in Arızlı mevkisinde yapılacak konutlar için başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar, sabah erken saatlerden itibaren TOKİ'nin Perşembe Pazarı alanına kurduğu geçici prefabrik başvuru merkezinin önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Başvuruların başladığı 5 Eylül'den bu yana evraklarını tamamlayarak merkeze teslim edenlerin sayısının bin 100'e ulaştığı öğrenildi. Bu arada, başvuru formu olan binlerce kişinin ise 23 Eylül'e kadar evraklarını tamamlamaya çalıştığı belirtildi.

YOĞUN TALEP SİNİRLERİ GERDİ
Sıradaki vatandaşlar arasında çıkan küçük çaptaki tartışmaların büyümesi ise çevredeki polislerin müdahalesiyle önleniyor.

Öte yandan çevredeki bazı kafe ve kırtasiyelerde başvuru formlarının fotokopi çekilerek çoğaldığı ve isteyen vatandaşlara ücret karşılığı verildiği görüldü.

FORMLAR FOTOKOPİCİLERE DÜŞTÜ, PARAYLA SATILIYOR
Söz konusu konutlara başvuru yapmak için sıra bekleyen Davut Öztürk, asgari ücretle çalıştığını belirterek, kira ödemek yerine, kiradan daha az para ödeyerek ev sahibi olma imkanını kaçırmak istemediğini söyledi.

Başvuruların başladığı günden itibaren izdihamların yaşandığını kaydeden Öztürk, şöyle devam etti:

''Daha çok konut yapılsa o sa satılır. Kayıtlar ayın beşinde başlamış bende belgelerimi tamamladım geldim. Bize belge tamamlamaya gidenlerin 10 bin kişiyi aştığını söylediler. Biz de belgelerimizi tamamladık buradan sıramızı aldık. Şimdi belgemizi teslim edeceğiz.

Başvuru formları yetmiyor artık. Formlar fotokopicilere düşmüş parayla satılıyor artık. Başvurular o kadar çok ki ben de formu internet kafeden aldım.

Ben kirada oturuyorum ev sahibi olmak için bunu tercih ettik. Her ay 350-400 lira kira vermektense bu uygun şartlarda kendi evimin sahibi olurum daha iyi. 4 yıldır kirada oturuyorum. 2 çocuğum var ve çocuklarımın geleceği için ev sahibi olmak istiyorum.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem