TOKİ'den vekile ev!

BülentT Arınç’ın TBMM Başkanlığı döneminde “kamuya örnek olması için” lojmanlarını terk eden milletvekillerinin kalacak yer sorunları çözülemedi. TOKİ, vekiller için yeni konut yapmaya hazırlanıyor. 9 yıldır misafirhanede kalan az sayıda milletvekili dışı

TOKİ'den vekile ev!

BülentT Arınç’ın TBMM Başkanlığı döneminde “kamuya örnek olması için” lojmanlarını terk eden milletvekillerinin kalacak yer sorunları çözülemedi. TOKİ, vekiller için yeni konut yapmaya hazırlanıyor. 9 yıldır misafirhanede kalan az sayıda milletvekili dışında, özellikle yeni seçilen milletvekilleri Ankara’da güvenlikli, uygun koşulda ve uygun fiyatlı ev bulamayınca konut için TBMM başkanlarından ricada bulundu. Bunun sonucunda Gölbaşı ve İncek’te iki ayrı proje yapıldı. Milletvekillerinin yanı sıra personele de açık olan projelerde personelin büyük çoğunluğu sosyal konut kapsamında yapılan İncek konutlarını tercih etti. Ancak vekillerin konut ihtiyacı iki projeyle de giderilemedi.

Bu dönem Meclis’e 350 yeni milletvekili gelmesi nedeniyle konut sorunu yeniden ortaya çıktı. Bunun üzerine TBMM Başkanlığı TOKİ ile bağlantı kurdu. TBMM Başkanlığı milletvekillerine form göndererek yeni İncek projesi için talep toplamaya başladı. Talep formunda projenin ayrıntıları da belli oldu. Buna göre 1+1 konutlar 115 bin TL, 2+2 160 bin TL, 3+1 konutlar 310 bin TL, 4+1 konutlar 368 bin TL, 5+1 dubleks de 560 bin TL’ye satılacak.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler