Tokat'ta Çatışma 7 asker şehit

Edinilen bilgilere göre, Tokat'ın Reşadiye ilçesi Sazak köyü yakınlarında devriye görevi yapan jandarma ekipleri pusuya düşürüldü.

Tokat'ta Çatışma 7 asker şehit

Askerler ile teröristler arasında çıkan çatışmada 1'i uzman çavuş 7 asker şehit olurken, 3 asker yaralandı. Yaralı askerlerin bazılarının durumunun ağır olduğu bildirildi. Çatışmada yaralanan askerler Reşadiye Devlet Hastanesi'ne getirildi. Bölgede yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü, bu nedenle operasyonun güç lükle yürütüldüğü belirtildi.
Reşadiye Kaymakamı Cihangir Güler, yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı dış

bir karakolda, rutin devriye faaliyeti sırasında askerlerin pusuya düşürüldüğünü, bu saldırı sonucunda 7 askerin şehit olduğunu, 3 askerin yaralandığını bildirdi.

Yaralı askerlerden birinin uzman çavuşu olduğunu, birinin de durumunun ağır olduğunu aktaran Kaymakam Güler, saldırının hangi örgüt tarafı ndan gerçekleştirildiğine dair şu an bilgi veremeyeceğini belirtti.
Kaymakam Güler, "Acımız çok büyük" diye konuştu.

Bu arada, yaralı asker Emrah Mandıralı ile uzman çavuş Yusuf Öztürk'ün Niksar Devlet Hastanesine kaldırıldığı, uzman çavuş Öztürk'ün burada ameliyata alındığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem