TOFAŞ fabrikasından 83 işçi çıkarıldı

 BURSA'da üretim yapan TOFAŞ, işyerindeki huzuru bozduğu çalışanları tekrar eylem yapmaya tahrik ettiği gerekçesiyle 83 çalışanını işten çıkardı. Bağlı oldukları Türk Metal Sendikası'nın, Bosch Fabrikaları ile farklı sözleşme imzalamasını protesto eden Oy

TOFAŞ fabrikasından 83 işçi çıkarıldı
 BURSA'da üretim yapan TOFAŞ, işyerindeki huzuru bozduğu çalışanları tekrar eylem yapmaya tahrik ettiği gerekçesiyle 83 çalışanını işten çıkardı.
 
Bağlı oldukları Türk Metal Sendikası'nın, Bosch Fabrikaları ile farklı sözleşme imzalamasını protesto eden Oyak Renault ve Tofaş otomobil fabrikalarında geçen ay iş bırakma ve işyerinden ayrılmama eylemleri, uzun süren görüşmeleri ardından taraflar arasında yapılan anlaşma ile sona erdi. Üretimin başladığı bu fabrikalarda önceki hafta ortaya çıkan huzursuzluk sonucu TOFAŞ iki çalışanın iş aktini sonlandırmıştı. Bu fabrikalarda üretim devam ederken işverenin toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin yapılacağı 2017 yılına kadar işçilere aralıklı olarak toplam 3 bin 500 TL ödeme yapacağını duyurması üzerine fabrikada işçileri eyleme yönlendirdiği öne sürülen 83 kişi yönetim tarafından dün işten çıkartıldı. TOFAŞ'ta yaklaşık 5 bin işçi iki vardiya halinde çalışıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem