TL'nin Ermeni Dram'ıyla benzerliği

TL'nin simgesi bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle Merkez Bankası tarafından düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.RTE VE EURO İDDİALARI TL'nin yeni simgesi sosyal medyada da yoğun tartışmalara neden oldu. Yeni tasarımı Tayyip Erdoğan'ın b

TL'nin Ermeni Dram'ıyla benzerliği

TL'nin simgesi bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle Merkez Bankası tarafından düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

RTE VE EURO İDDİALARI
TL'nin yeni simgesi sosyal medyada da yoğun tartışmalara neden oldu. Yeni tasarımı Tayyip Erdoğan'ın baş harflerine benzetenler dahi oldu. Tülay Lale imzalı tasarımı bazıları Euro'ya benzetti.

esh_51257.jpg

Türk Lirası’nın sembolü belli olduktan sonra tüm Türkiye yeni sembolü konuşmaya başlalarken özellikle sanal alemde TL sembolüyle ilgili tartışmalar aldı başını gitti. Tartışmalarda yeni logoda gizli ‘Recep Tayyip Erdoğan (RTE)’ yazısının olduğunu iddia edenler bile oldu.

Sembolün Ermeni para birimi Dram'daki sembollere olan benzerliği ise tartışmayı daha da alevlendireceğe benziyor..

ERMENİ PARA İBİRİMİ İŞARETİ İDDİASI
Ancak TL sembolüyle ilgili en çok konuşulacak iddia ise tanıtımı yapılan sembolün, Ermenistan para birimi olarak kullanılan sembolün ters çevrilmiş hali olduğu iddiası.. Ermenistan para birimini sembolize eden işaretin TL'nin sembolüne olan benzerliği ise dikkatlerden kaçmadı.

İşte Ermeni paralarında kullanılan o sembol işaret

esh_51261.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler