THY'de yönetim krizi

 Tarihinin en iyi dönemini yaşayan THY, grev krizini çözmeye çalıştığı bir ortamda Hamdi Topçu ile Temel Kotil arasında yaşanan gerginlikle sarsıldı. Temel Kotil izne çıkarıldı, Topçu yönetimi topluyor... Milliyet'ten Eylem Türk'ün haberine göre Türk Hava

THY'de yönetim krizi

 

Tarihinin en iyi dönemini yaşayan THY, grev krizini çözmeye çalıştığı bir ortamda Hamdi Topçu ile Temel Kotil arasında yaşanan gerginlikle sarsıldı. Temel Kotil izne çıkarıldı, Topçu yönetimi topluyor...
 
Milliyet'ten Eylem Türk'ün haberine göre Türk Hava Yolları (THY),  15 Mayıs tarihinde sendikanın başlatacağı ‘grev’ ile boğuştuğu bir dönemde sürpriz yönetim kriziyle karşı karşıya. Edinilen bilgilere göre THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, cuma günü THY Genel Müdürü Temel Kotil‘i ücretli izne çıkardı. Bu kararı Londra’da öğrenen Temel Kotil’in THY’nin sponsoru olduğu basketbol turnuvası için gittiği finallerden acilen geri döndüğü belirtiliyor.
 
Şirketin yönetim merkezine gelen Kotil’in görevinin başında olduğunu bildirdiği ifade edilirken, Topçu başkanlığındaki yönetim kurulunun hafta başı toplanarak ‘ücretli izni’ oybirliğiyle karara bağlayacağı yönünde bilgiler geliyor.
 
Milliyet’e bilgi veren THY yönetimi, bu ortamda Kotil’in izne ayrıldığını doğruladı.
Alınan kararın THY’nin yaşadığı kırmızı ruj krizi dönemine denk gelmesi dikkat çekiyor. THY mayıs başında hostesler için kırmızı ruj yasağı koymuştu. Londra’da Reuters’a bu kararı “alt kadroların” aldığını belirten Kotil, kendilerine sorulmadan uygulanan yasağın kaldırıldığını açıklamıştı. Aradan bir hafta geçtikten sonra gelen bu açıklama dış basında eleştiri konusu olmuştu.
 
Vekaleten atama
 
Temel Kotil’in izne çıkarılarak, bu göreve yeni bir isim atanması için çalışmaların başlatıldığı belirtilirken, THY yönetim kurulunun bu hafta başında toplantı yaparak Kotil’in durumunu netleştirmesi bekleniyor. Prosedür gereği bir aylık zorunlu izne çıkarıldığı söylenen Temel Kotil, THY’deki kariyerine 2003 yılında Teknik Genel Müdür Yardımcısı olarak başlamıştı. Kotil, 2005 yılında THY Genel Müdürlüğü’ne atanmıştı. THY cephesinden edinilen bilgilere göre Hamdi Topçu, Temel Kotil’in yerine genel müdürlüğe vekaleten THY’de finans işlerinin başındaki isim (CFO) olan Coşkun Kılıç’ı getirecek.
 
Ruj mu grev mi?
 
Kulislerde THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’yu bu kararı almaya iten nedenin neler olabileceği konuşulurken, öne çıkan başlıklar arasında ruj ve grev krizi bulunuyor.
 
Başkan Topçu, şirketle ilişiği kesilen 305 kişinin işe alınmasını toplu görüşmede ön şart olarak getiren sendikaya tepkisini ‘onları işe almayacağız’ diyerek gösterirken, Temel Kotil grev konusunda bir çözüm bulunacağından umutlu olduklarını belirtmişti.
 
Kulislerde Hamdi Topçu’nun böyle bir kararı şirket için oldukça kritik bir dönemde verdiği de konuşuluyor. Çünkü Hava-İş Sendikası, 15 Mayıs’ta THY’de grev kararı almıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem