THY'de yeni dönem!

THY yönetim binasında düzenlenen törenle Dijital Kabin Yönetim Sistemi'ne geçen THY, kabin hizmetlerinde yeni bir döneme adım attı. Proje kapsamında 2 bin 500 kabin memuruna tablet bilgisayar dağıtan THY, kabinde kağıt kullanımına son verdi. Kabin amirler

THY'de yeni dönem!
THY yönetim binasında düzenlenen törenle Dijital Kabin Yönetim Sistemi'ne geçen THY, kabin hizmetlerinde yeni bir döneme adım attı. Proje kapsamında 2 bin 500 kabin memuruna tablet bilgisayar dağıtan THY, kabinde kağıt kullanımına son verdi. Kabin amirleri artık takip etmesi gereken tüm formaları, uçuş dokümanlarını ve her türlü görevi tablet bilgisayarlar üzerinden yapacak. 
 
THY Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Asaf Bora, törende yaptığı konuşmada, kabinlerin elektronik olarak yönetilmesini sağlamayı amaçladıklarını belirterek, daha önce kağıtla yapılan işlemlerin, bundan sonra elektronik ortamda yapılacağını anlattı. 
 
Vakit tasarrufu sağlayan bir proje hayata geçirdiklerini dile getiren Bora, "THY'nin gelişen teknolojiye ayak uydurarak, müşteri memnuniyetini maksimum düzeye ulaştırmak için uyguladığı bir proje... Kağıt tasarrufu da sağlayacak. Bir ayda 1 ton kağıt tasarrufu sağlayacağız" diye konuştu. 
 
Kabinin ardından kokpitte de pilotların işlerini kolaylaştıracak Elektronik Uçuş Çantası (Electronic Flight Bag) uygulamasına başlamak için hazırlık yaptıklarını ifade eden Bora, şunları söyledi: 
 
"(Elektronic Flight Back) dediğimiz, uçuş kağıtlarını, alçalma planlarını, hepsini elektronik ortamda, bir cihazın içerisine yükleyip bu şekilde kullanmak istiyoruz. Çok kabiliyetli bir cihaz. Uçağın hangi taksi yolundan, hangi pistten gittiğini bildiriyor. Son derece başarılı bir şey. Uçaklara montesine başladık. Bütün uçaklara monte olacak. Kokpit içerisinde biri sağda diğeri solda olmak üzere, iki tane olacak. Monte süresi bir yılı bulacak."
 
Törende birlikte pasta kesen Bora ve THY yetkilileri, kabin memurlarıyla hatıra fotoğraf çektirdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem