THY uçağına ’nostaljik’ boya

Türk Hava Yolları, TC-JNC tescilli Airbus A330 tipi uçağı nostalji renklere boyadı. Uçağa Ertuğrul Fırkateyni'nin Japonya'da battığı bölgenin adı kondu.THY filosuna 2006'da katılan TC-JNC tescilli Airbus A330 tipi uçak, nostaljik renklere boyandı. Daha ön

THY uçağına ’nostaljik’ boya

Türk Hava Yolları, TC-JNC tescilli Airbus A330 tipi uçağı nostalji renklere boyadı. Uçağa Ertuğrul Fırkateyni'nin Japonya'da battığı bölgenin adı kondu.

THY filosuna 2006'da katılan TC-JNC tescilli Airbus A330 tipi uçak, nostaljik renklere boyandı. Daha önce "Bursa" olan uçağın ismi, Japonya kıyılarında bulunan Ertuğrul Fırkateyni'nin battığı Kansai bölgesindeki Wakayama vilayetine bağlı balıkçı köyünün adı olan "Kushimoto" olarak değiştirildi.

THY en son A310'larda kullandığı "pijamalı" boyamayı yeni nesil A330 uçaklarında da yaşatacak. Retro boyaması ise sosyal medyada bulunan bir kampanyayla gerçekleşirken, Türk-Japon dostluk ilişkilerinin 125. yılında uçağın ismini "Kushimoto" koyarak bir jestte bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler