THY onları yasakladı

Çin Sivil Havacılık İdaresi'nin yolcuların üstlerinde, kabin bagajlarında ya da kargo bölümündeki bagajlarında çakmak ve kibrit bulundurmasını yasaklaması üzerine Türk Hava Yolları da Çin yolcularının üstlerinde çakmak ve kibrit taşımasını yasakladı.Türk

THY onları yasakladı

Çin Sivil Havacılık İdaresi'nin yolcuların üstlerinde, kabin bagajlarında ya da kargo bölümündeki bagajlarında çakmak ve kibrit bulundurmasını yasaklaması üzerine Türk Hava Yolları da Çin yolcularının üstlerinde çakmak ve kibrit taşımasını yasakladı.

Türk Hava Yolları resmi internet sitesinde, Çin yolcularının uçuşta çakmak ve kibrit taşıması konusundaki yasal sorumlulukları hakkında yeni bir yönetmeliğin duyurusunu yaptı. THY'nin Çin Sivil Havacılık İdaresi'nin aldığı kararı uygulanacağını duyurduğu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Çin Sivil Havacılık İdaresi'nin mevcut düzenlemelerine uygun olarak yolcuların üstlerinde, kabin bagajlarında ya da kargo bölümünde taşınan bagajlarında çakmak ve kibrit bulundurması yasaklandı. Lütfen bu maddeleri uçuş sırasında taşımak için yanınıza almayın. Ticari Uçuşlarda Yolcuların Çakmak ve Kibrit Taşımasının Engellenmesi Konusundaki Yönetmelik (Sivil Havacılık Yönetmeliği No. 3 2008) şu şekildedir: "Ticari uçuşlarda seyahat eden yolcuların üstlerinde çakmak ve kibrit taşıması yasaktır. Yolcuların kabin bagajlarında çakmak ve kibrit bulundurması yasaktır. Yolcuların kargo bölümünde taşınan bagajlarında çakmak ve kibrit bulundurması yasaktır."

YASAĞA UYMAYANLARA CEZA GELEBİLİR

Uyarıları dikkate almayanlara ceza kesileceği ifade edilen açıklamada, "Yolcularımızın check-in esnasında yukarıda belirtilen yönetmeliklere uyması kesinlikle zorunludur. Aksi halde bu kurala uymayan yolcularımız 5 bin Renminbi ödemek ya da kamu güvenliği görevlileri tarafından gözaltına alınmak durumunda kalabilirler. Ayrıca böyle bir ihlalden kaynaklanan diğer tüm sonuçlardan da sorumlu tutulurlar" ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler