THY cemaati fena bombaladı!

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, cemaate yakın gazetelerin uçuşlarda dağıtılmama nedenini açıkladı. O gazetelerin THY'yi rencide edici ve aşağılayıcı yayınlar yaptığını söyleyen Topçu, THY'nin de Bank Asya'da parasının bulunmadığını açıkladı.İşte T

THY cemaati fena bombaladı!

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, cemaate yakın gazetelerin uçuşlarda dağıtılmama nedenini açıkladı. O gazetelerin THY'yi rencide edici ve aşağılayıcı yayınlar yaptığını söyleyen Topçu, THY'nin de Bank Asya'da parasının bulunmadığını açıkladı.

İşte Topçu'nun açıklamalarından bazı satır başları;

UÇAKTA GAZETE DAĞITIMI

Biz talep edilen ve uçakta tüketilen gazete üzerinden bunları veriyoruz ve oranları belirliyoruz. Zaten uçağa binerken biletinizi göstererek desteke istediğiniz gazeteyi alabilirsiniz bir kaç gazete hariç. Bazıları yok çünkü onlar THY’nin kurumsal kimliğine yalan yanlış hücumlar yapan ve marka değerimizi örseleyen yayınlar yapan gazeteler. En son iki üç gazetenin uçak içinden çıkmasının sebebi de THY yi rencide edici aşağılayacak yayınlar yapmaları. Ama bunlar da desteklerde var.

THY BANK ASYA’DAN PARASINI NEDEN ÇEKTİ?

Bu konuda kurumsal açıklama yaptık. Paramızı çektik kurumun zarara uğraması sözkonusu değil. Basiretli davrandık. THY parasını güvenli yerde tutmak ister. İlgili kurumlarımızz karar verdi ve Asya Bank’ta hiçbir şekilde paramız yok.

UÇAKTAN İNDİRİLMEK İSTENEN MİLLETVEKİLİ

Şöyle bir yanlış algı var. 2006’da THY özelleştikten sonra milletvekili ya da bürokratlar için upgrade olayı hak olmaktan çıktı. Kanuni bir hak değil. Özel şirket statüsünde olan THY’nin o uygulaması 2006’da düştü. Ancak biz gelenekler çerçevesinde bu upgradeleri yapmaya devam ediyoruz. Tek taraflı yapıyoruz. Meclis başkanımızla da görüştüm. Bunu bir sözleşmeye bağlamak istediğimizi belirttim. Önümüzdeki günlerde de görüşeceğiz. Milletvekillierinin böyle bir yasal hakkı yok iyi niyet çerçevesinde devam ettiriyoruz. Son günlerde AKP’den istifa ettiği için kesildiği iddiaları doğru değil bir çok milletvekili istifa etti onları iptal etmedik. Ancak bu millektvekili yolcular arasında THY’yi aşağılayıcı ifadeler kullandı. Bunlar tespit edildi ve upgrade hakkını kullandırmama kararı aldık. O milletvekilinin böyle bir özlük hakkı yoktur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler