THY 300 Kişiyi işten kovdu

Hava-iş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin, Türk Hava Yolları'nda (THY) çalışan 300 kabin memurunun iş akdine son verildiğini belirterek, gerekli suç duyurularında bulunduklarını kaydetti.Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin, 350 raporlu kabin memurundan 30

THY 300 Kişiyi işten kovdu


Hava-iş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin, Türk Hava Yolları'nda (THY) çalışan 300 kabin memurunun iş akdine son verildiğini belirterek, gerekli suç duyurularında bulunduklarını kaydetti.

Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin, 350 raporlu kabin memurundan 300'nün 'SMS' yoluyla iş akitlerine son verildiğini bildirdi. Ayçin, işten atılan üyelerinin haklarını arayacaklarını da belirterek şunları söyledi:

"Gerekli suç duyurularını yaptık. Bizim yaptığımız eylem yasal ama arkadaşlarımız yasal olmayan bir yolla işten çıkartıldı. Üyelerimiz işten çıkartıldıklarını "SMS" yoluyla öğrendi. Arkadaşlarımız haklarını sonuna kadar arayacağız. Arkadaşlarımız işlerine tekrar başlayana kadar her gün 06.00-23.00 saatleri arasında Atatürk Havalimanı'nda eylemlerimize devam edeceğiz."

Bu arada iş yavaşlatma eyleminin yapıldığı ilk gün 350 kabin memurunun raporlu olduğu öğrenildi.

UÇUŞLAR NORMALE DÖNDÜ

Yaklaşık iki gün süren iptallerin ardından ise uçuşlar bugün normale döndü. Uçuşlarda yaşanan bazı gecikmelere rağmen iptaller sona ererken THY bünyesinde bulunan takviye personel iş başı yaptırılarak uçuşlardaki aksamaların giderildiği öğrenildi. Protestocu grupların bugün de Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde ki eylemleri bugün de devam edecek

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler