TGC'den Fenerbahçe açıklaması

Fenerbahçe saldırı ile alakalı Trabzon Gazeteciler Cemiyeti basın açıklaması yayınladı.İşte o açıklamaBilindiği gibi geçen Cumartesi günü Fenerbahçe takımı, Çaykur Rizespor’la oynadığı maçtan sonra Trabzon Havalimanına dönerken Sürmene ilçesi yakınlarında

TGC'den Fenerbahçe açıklaması

Fenerbahçe saldırı ile alakalı Trabzon Gazeteciler Cemiyeti basın açıklaması yayınladı.

İşte o açıklama

Bilindiği gibi geçen Cumartesi günü Fenerbahçe takımı, Çaykur Rizespor’la oynadığı maçtan sonra Trabzon Havalimanına dönerken Sürmene ilçesi yakınlarında menfur bir saldırıya uğramış, araç sürücüsü Ufuk Kıran yaralanmıştır.

Olayın ardından, bir arama, sorgulama, gözaltı süreci yaşanmıştır. Bu sırada ne yazık ki yargısız infazlara da girilmiştir.  Sürecin hala bitmediği de malumdur.

Bu süre içerisinde, Ulusal ve yerel medyada pek çok yazı ve yorum yer almıştır.

Sevinerek belirtmek gerekir ki, Trabzon yerel medyası, olay karşısında oldukça adil, objektif ve tarafsız davranmaya özen göstermiştir. Üstelik bunu, hem Sürmene’de hem de Trabzon’daki çeşitli mekanlarda zor ve zaman zaman gergin bir ortamda gerçekleştirmiştir. Hatta bazı meslektaşlarımız, acemice olumsuzluklara da maruz kalmıştır. Böyle zamanlarda, yetkililerin ve görevlilerin, kamuoyuna ve basına karşı çok daha duyarlı davranması gerektiğini de belirtmekte yarar görüyoruz.

Ulusal basında ise, yine eski hastalık nüksetmiş, tarafsızlıktan uzak ve bazen de ön yargı ile yazılar ve yorumlar kaleme alınmıştır.

İşin sevindirici yanı, Trabzon yerel medyasının, bunlara rağmen tarafsızlığını bozmaması ve oldukça soğukkanlı davranmasıdır. Bu durum, kökü çok eskilere dayanan Trabzon Basınını ve meslek kuruluşumuz olan Gazeteciler Cemiyetimizi çok memnun etmiştir.

Bir kez daha belirtmek isteriz ki, basın milletin müşterek sesidir ve hiçbir zaman susturulmamalı, sansüre maruz bırakılmamalıdır.

Bu vesile ile yaşanan bu menfur olayı tekrar kınar, bu süreçte zor şartlarda görevini yapan ve objektiflikten taviz vermeyen meslektaşlarımızı kutlar, başarılarının devamını dileriz. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler