TGC'den emniyet yasağına dava

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ve basın mensuplarının emniyet müdürlüklerine girişini yeniden düzenleyen genelgenin iptali ve yürütmenin durdurulması için İstanbul 4. İdare Mahkemesi'ne dav

TGC'den emniyet yasağına dava

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ve basın mensuplarının emniyet müdürlüklerine girişini yeniden düzenleyen genelgenin iptali ve yürütmenin durdurulması için İstanbul 4. İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

Avukatların Şirinevler'deki İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne dava dilekçesini sunmasının ardından burada gazetecilere açıklama yapan TGC Başkanı Turgay Olcayto, uygulamanın hukuka aykırı olduğunu savundu.

Bir gazetecinin, "Niçin böyle bir karar alınmış olabilir?" sorusu üzerine Olcayto, "Kesin olarak bilemiyorum. Gazeteci her zaman haberini bulduğu zaman bunu kamuoyunu bilgilendirmek için açıklar. Gazeteciyi neden suçluyorlar, emniyet müdürlüğüyle ilişkisini kesiyorlar. Gazeteci polislerle konuşamazsa, olduğu yerde, basın odasında haberini yazamazsa, gazetesine iletemezse nasıl işini yapar " ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem