TFF harekete geçti!

Şike ve teşvik soruşturmasının ikinci dalgasında gözaltına alınan, ardından tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor futbolcuları İbrahim Akın ve İskender Alın’ın savcılıktaki ifadelerinde suçlamaları kabul ettikleri iddiasının, Futbol Federasyonunca y

TFF harekete geçti!

Şike ve teşvik soruşturmasının ikinci dalgasında gözaltına alınan, ardından tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor futbolcuları İbrahim Akın ve İskender Alın’ın savcılıktaki ifadelerinde suçlamaları kabul ettikleri iddiasının, Futbol Federasyonunca yakından takip edildiği, doğruluğunun teyidi için yetkili makamlar nezdinde yeni bir girişimde bulunulacağı öğrenildi.

Dünkü sorgularında Fenerbahçe ve Beşiktaşlı yöneticilerden teşvik niteliğinde gelen teklifleri doğruladıkları ileri sürülen iki futbolcunun ifadelerinin resmileştirilmesi durumunda, federasyonunun küme düşürme de dahil, talimatların öngördüğü yaptırımlar için süreci hızlandıracağı bildirildi.

Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar hafta başında yaptıkları açıklamanın arkasında durmalarına karşın bazı kulüp yöneticilerinin açıklamalarını hayretle izlediklerini belirterek, “Tekrarlıyorum, savcılık iddianamesi bize gelir gelmez Etik Kurulumuza sevk edecek ve yönetim kurulu olarak gerekli kararları alacağız. Bizim kimseyi ve herhangi bir kulübü kollamamız söz konusu olamaz” şeklinde konuştu.

Son günlerde konu hakkında yapılan yorumlar ve bazı kulüp yöneticilerinin beyanları üzerine bir açıklama yapma gereğini duyduklarını söyleyen Aydınlar, “Üzerine basarak söylüyorum. Karar vermek için yargı kararını beklemeyeceğiz gibi bir ifadem olmamıştır. Savcılıktan talep etmemize karşın şu ana kadar bize herhangi bir bilgi gelmemiştir. İbrahim Akın ve İskender Alın’ın suçlamaları kabul ettileri iddialarını medyadan izliyoruz. Keşke bize resmi bilgiler yarın ulaşsa da gereğini yapsak” dedi.

‘Zorunlu oldu’

Aydınlar, 5 Temmuz’dan itibaren Etik Kurulu’nun çalışmaya başladığını, ancak haksız yorumlar karşısında konuyu dünkü açıklamada dile getirmek durumunda kaldıklarını belirtti.

Federasyon açıklamasında özetle şu görüşlere yer verildi:

“Nihai kararını almasını sağlayacak en önemli delil, savcılık tarafından tamamlanıp mahkemece kabul edilecek iddianamedir. TFF’nin yetkisi olmasına rağmen herhangi bir adım atmadığı, hatta belge talep etmesinin en doğal hakkı olduğu iddiaları, hukuki gerçekleri kamuoyunun gözünden kaçırma gayesi gütmektedir. 5 Temmuz’da Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na yazılı başvuru yaparak; bahse konu soruşturma ile ilgili belgelerin Federasyonumuz’la paylaşılması talep edilmiştir. Şu ana kadar savcılık makamı tarafından bize iletilen hiçbir belge bulunmamaktadır.”

Bu arada gözaltı kararı bulunan Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar’ı, Lutfi Arıboğan’la birlikte hastanede ziyaret eden TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, “UEFA ile de görüşüyoruz, onların verdiği direktiflerle hareket ediyoruz. Dolayısıyla burada herkes anlayışlı olmalı, sabırlı olmalı” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem