Tezkerenin süresi 1 yıl daha uzatıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri deniz unsurları, Aden Körfezi ve Somali açıklarında 1 yıl daha görev yapacak.Aden Körfezi ve Somali açıklarında görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi

Tezkerenin süresi 1 yıl daha uzatıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri deniz unsurları, Aden Körfezi ve Somali açıklarında 1 yıl daha görev yapacak.

Aden Körfezi ve Somali açıklarında görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi Meclis'te kabul edildi.
 
Tezkere bölgede bulunan Deniz Kuvvetlerine ait görev gücünün süresinin 10 Şubat 2013 tarihinden itibaren bir yıl daha uzatılmasını öngörüyor.
 
Buna göre, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları Aden Körfezi ve Somali karasularında, deniz haydutluğu tehdidine karşı Türk Bayraklı ve Türkiye bağlantılı ticari gemilerin emniyetini sağlayacak.
 
Ayrıca silahlı soygun eylemlerine karşı uluslararası toplumca yürütülen müşterek mücadele harekatına katkıda bulunulacak.
 
Hükümete bu yetki, ilk kez 2009 yılında verilmişti...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem