Teşvik tarihi belli oldu!

Esnafın sıkıntılarını bildiklerini belirten Bayraktar, “Teşvikle ilgili yeni bir kanun tasarısı hazırlanıyor. İnşallah Haziran’da çıkartacağız. İnşallah Trabzon da içinde olacak. Trabzon’u da içini almak için yoğun gayret sarfediyoruz” şeklinde konuştu.İk

Teşvik tarihi belli oldu!

Esnafın sıkıntılarını bildiklerini belirten Bayraktar, “Teşvikle ilgili yeni bir kanun tasarısı hazırlanıyor. İnşallah Haziran’da çıkartacağız. İnşallah Trabzon da içinde olacak. Trabzon’u da içini almak için yoğun gayret sarfediyoruz” şeklinde konuştu.

İkinci Üniversite İçin STK’ları Sorumluluk Almaya Çağırdı
TRABZON’DA ikinci devlet üniversitesini gündeme taşıyan Bayraktar, sivil toplum kuruluşlarını sorumluluk almaya çağırdı. Bayraktar, “Bunu halletmemiz lazım. Tek başına benim gücüm buna yetmez. Topyekün bir oluşum yapıp barajı doldurmamız lazım. TTSO, TESOB ve diğer STK’lar, üniversite ile buradaki bütün dinamiklerin, aktörlerin bu işin altına girmesi lazım” diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yeni Teşvik Yasası’yla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Teşvikle ilgili yeni bir kanun tasarısı hazırlanıyor. İnşallah Haziran ayında çıkartacağız. Trabzon da yine inşallah içinde olacak. Bakanlar Kurulu’na yetki verildi” dedi.

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin (TESKKK) 61. Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı. Park Restaurant’taki Genel Kurul’a, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Burhan Aksak, CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, İl Jandarma Komutanı Turgay Aras, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altuntaş, bazı siyasi parti temsilcileri, STÖ temsilcileri, TESOB’a bağlı oda başkanları ve kooperatif üyeleri katıldı.

Burada konuşan Bakan Bayraktar, esnafın ülkenin emniyet sübabı olduğunu belirterek, “Ahilik anlayışını geliştirmek için çaba göstermeliyiz. Başımız sıkıştığı zaman esnafa gideriz. Esnafla sohbet ederiz. Bir ülkenin emniyet sübabı, bir ülkenin garantisi esnaftır. Bir ülkede esnaf ağlarsa, o ülke kalkınamaz. Sanatkardır, ticaret erbabıdır. Esnaf doğruyu söyler. Esnafımıza bugün siyaseten bir şey demeye haddimiz de yok, hakkımız da yok. Trabzon halkı da, esnafı da bu ülkeye kim daha çok hizmet ediyorsa ona oyunu verir. Bundan sonra da versin, onun bizim başımız üstünde yeri var. Biz hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

TEŞVİK YASASI HAZİRAN’A YETİŞECEK
Yeni Teşvik Yasası’nın Haziran ayında çıkarılacağını, Trabzon’u da bu yasanın içine dahil etmek için çalıştıklarını belirten Bakan Bayraktar, “Şu anda esnafımızın çok sıkıntıları var. Trabzon’da teşvikle ilgili yeni bir kanun tasarısı hazırlanıyor. İnşallah Haziran ayında çıkartacağız. Trabzon da yine inşallah içinde olacak. Bakanlar Kurulu’na yetki verildi. Trabzon’u da içine almak için çok yoğun bir gayret sarf ediyoruz. Sayın Çalışma ve Soyla Güvenlik Bakanımız Faruk Bey de çok ciddi gayret sarf ediyor. Hayati Bey de çok gayret sarf ediyor. Ben de Trabzon özelinde, Trabzon milletvekili olduğum için çok ciddi gayretim var. Her vesile ile bunu Başbakanımıza arz etmeye gayret ediyorum. Kabinedeki arkadaşlarıma devamlı ifade etmeye çalışıyorum. İnşallah Trabzon’u da o kapsama alacağız. Trabzon’umuzun kendi özel şartları var. Trabzon’da yeterli sanayi yok. Bir takım sanatkârlıklar var. Telkari, ayakkabıcılık, hasır bilezik var ama bunlar yeterli değil” diye konuştu.

2 DEVLET ÜNİVERSİTESİ OLMALI
Trabzon’daki devlet üniversite sayısının mutlaka 2’ye çıkarılması gerektiğini belirten Bakan Bayraktar, “Üniversite diyoruz. Bizim Trabzon’da devlet üniversitesi sayısını mutlaka 2’ye çıkarmamız lazım. Mutlaka yapmalıyız. Zaten fiilen Akçaabat’ta bu oluşmuş vaziyette. Bunu halletmemiz lazım. Benim gücüm buna yetmez. Bunu topyekun bir oluşum yapıp baraj kapakları taşacak şekilde barajı doldurmamız lazım. TTSO, TESOB, diğer STK’lar, üniversitenin, buradaki bütün dinamiklerin, aktörlerin, sektörlerin bu işin altına girmesi lazım. Üniversite öğrencisinde 52 bin olan sayıyı 80 bine 100 bine çıkarmamız lazım. Vakıf üniversitelerini desteklememiz lazım. Orta öğretimde Trabzon’un pik yapması lazım. Biz buraya TED Koleji gelsin diye çok yalvardık.  İnşallah önümüzdeki sene öğrenci almaya başlayacak. Bu sene Türkiye’de erkekler TED Koleji birinci oldu, kızlarda ise ikinci oldu. İnşallah Trabzon’umuza gelir. Çünkü esas öğretimin ana kaidesi ana ekseni ilköğretim ve ortaöğretimdir” şeklinde konuştu. TESKKK Başkanı Kara ise kentsel dönüşüm sırasında yıkılan işyerlerinin yeniden kurulması anlamında belediyenin yardımcı olması gerektiğini belirterek, “Biz karşılıklı anlayıştan yanayız. Tabi ki kentsel dönüşüm olacak ama yıkılan işyerinin nerede kurulabileceğini de belediye göstermeli” dedi.

BUN BURALARA ZEMBİLLE GELMEDİM
Trabzon’da bir kişi tarafından sürekli şikayet edildiğini belirten Kara, “Ben buralara zembille gelmedim. 36 yıldır ticari faaliyette bulunuyorum. Zaman içerisinde haksızlıklara uğradık, sıkıntılar çektik. Hoşgörü içinde hareket ettim. Herkese kapımı açtım, hiçbir zaman ortaklar arasında da ayrım yapmadım, esnafla bir bütün oldum. Bunun aksini bu salonda bir kişi dahi söylese bugün her iki görevi de bırakmaya hazırım. 13 yıldır Kredi Kefalet Kooperatifi’nin başkanlığını yapıyorum. Bu süre içinde 2002, 2004, 2005, 2007, 2008, 2010, 2013 yapılan şikayetler üzerine bazen Merkez Birliği’nden bazen de bakanlıklardan kooperatifimize müfettiş geldi. 10 yıllık süre içinde kesintisiz 15 ay teftişe tabi tutulduk. Verilmeyecek hiçbir hesabımız yoktur. Bugün bu sıkıntıyı yaşatanlar burada mevcutturlar. Beni burada şikayet eden bir kişidir Trabzon’da. Her defasında bir iki tane kobay buldu ve onları yönlendirirdi. Kiraları almamışım. Odalarımızın durum ortada. Beni şikayet eden bu teşkilatlarda uzun zaman görev yapan başkan vekilliği yapmış hala bu yönetimlerin içerisinde, orada kendisi de kiracı ama bizi kalkıyor bakanlığa ‘kiraları almadılar’ diye şikayet ediyor. Bakanlığa şikayet edip de bizi pervasızlıkla suçlayanlar bugün kürsüye çıksın hangi pervasızlığı yaptığımı anlatsın. Bu benim ricamdır”  dedi.

SARI, KONUŞMAKTAN VAZGEÇTİ
Önceden söz alan TESOB eski Başkan Vekili Zafer Sarı ise kürsüye gelerek,  “Ben aslında bir şeyler söyleyecektim aslında ama Sayın Bakanım burada, Sayın Valim burada, Sayın Belediye Başkanımız burada. Pek etik olacağını düşünmediğim için vazgeçtim. Şimdi rahatsız etmeyeyim kimseyi. Sayın Bakanımız da burada bize hitap edecek” diyerek kürsüyü terk etti. Sarı’nın bu hareketi üzerine Divan Başkanı Temel Korkmaz, “Sayın konuşmacı, Sayın Bakanım da Sayın Belediye Başkanım da siyasetin içinden geliyor. Burası hesap verme ve sorma yeridir. Burada söyleyeceklerinizi söyleyin, bu işler sokakta ya da dışarıda konuşulmasın” dedi.

Vali Kızılcık’ın konuşma yapmadığı Genel Kurul, Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu da ve TESK Genel Başkan Yardımcısı Aksak’ın konuşmalarından sonra raporlar, yönetim ve denetim kurulunun oy birliği ibra edilmesinin ardından sona erdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem