Teslimatta ne imzalandı?

 PKK'nın dün serbest bıraktığı 8 kamu görevlisinin, BDP'nin oluşturduğu heyete teslim edilmeden önce örgütün, sözde 'sağlık raporu' düzenlediği ve seyahat etmelerine engel bir durumlarının olmadığına ilişkin sözde 'tutanak' imzalattığı ortaya çıktı. PKK'l

Teslimatta ne imzalandı?

 PKK'nın dün serbest bıraktığı 8 kamu görevlisinin, BDP'nin oluşturduğu heyete teslim edilmeden önce örgütün, sözde 'sağlık raporu' düzenlediği ve seyahat etmelerine engel bir durumlarının olmadığına ilişkin sözde 'tutanak' imzalattığı ortaya çıktı. PKK'lılar rehin tuttukları 8 kişiyi heyete teslim ederken de Kürtçe 'tutanak' imzalattı.

PKK'nın Doğu ve Güneydoğu'da çeşitli tarihlerde yol kesip kaçırdığı ve aylardır ellerinde tuttuğu kaymakam adayı Kenen Erenoğlu, polis memuru Nadir Özgen, astsubay Abdullah Söpçeler, uzman çavuşlar Zihni Koç ve Kemal Ekinci, erler Hadi Gizli, Ramazan Başaran ve Reşat Çeçan'ı dün serbest bırakırken gergin saatler de yaşandı. Kamu görevlilerini teslim almak için giden BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt ve Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Çoban, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ve Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici'den oluşan 6 kişilik heyet ile PKK'lılar arasında bir dizi görüşme yapıldı. Çıkan kriz nedeniyle teslim, planlanandan bir gün sonra gerçekleşti.

BİR GECE KÜÇÜK ÇADIRDA BEKLETİLDİLER

Kamu görevlilerinin Türkiye'den giden heyete teslim edilmeden önce geceden Amadiye ilçesi yakınlarında PKK'nın denetimindeki bir bölgeye getirilerek burada kurulan küçük çadırda, silahlı PKK'lıların oluşturduğu güvenlik çemberi altında sabaha kadar tutuldu.

Sabah bölgeye götürülen heyet, önce çadırın bulunduğu tepeye götürülerek kamu görevlileriyle görüştürüldü. Bu görüşmeyi, Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Çoban cep telefonuyla görüntüledi. Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu, görüşme sırasında aylardır yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

SÖZDE 'SAĞLIK RAPORU' VE 'TUTANAK'

PKK'lıların, kamu görevlilerini teslim etmeden önce örgütün sözde hastanesinden 'Dr. Mazlum Dersim' imzalı sağlık raporu aldığı ortaya çıktı. Örgütün rehin tuttuğu kamu görevlilerine de imzalatılan bu sözde 'sağlık raporunda' şu ifadeler yer aldı: "2011 yılında HPG güçlerine esir düşen asker ve devlet görevlerinin sağlık muayenesi gerçekleştirilmiştir. Yapılan kontroller sonucu sağlıklı oldukları ve seyahat etmelerinde bir sakınca bulunmadığı tespit edilmiştir."

KÜRTÇE TESLİM TUTANAĞI

Kamu görevlilerini teslim eden PKK'lı grubun lideri 'Baver Dersim' kod adlı terörist Süleyman Şahin ve 2 yardımcısı ile Türkiye'den giden 6 kişilik heyet üyeleri, Amadiye Kaymakamı ve Emniyet Müdürü'ne bir de tutanak imzaladı. Kürtçe tutanakta da şu ifadeler yer aldı: "2011-2012 yılında HPG güçleri tarafından esir alınan ve aşağıda isimleri bulunan asker ve devlet görevlileri, Türkiye'den gelen heyete teslim edilmiştir."

Belgeler diğer sayfalarda...

1.20130314203803.jpg

2.20130314203824.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler