"Teşkilat" Filminin Galası Yapıldı

  Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, galada yaptığı konuşmada, Türk polisinin bugün yüzde 87'si yüksekokul ve Üniversite mezunu olan yaklaşık 250 bin kişilik personeli, 44 eğitim ve kurumunda yaklaşık 21 bin öğrencisiyle 81 il ve 891 ilçe merkezinde hi

"Teşkilat" Filminin Galası Yapıldı

 

 

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, galada yaptığı konuşmada, Türk polisinin bugün yüzde 87'si yüksekokul ve Üniversite mezunu olan yaklaşık 250 bin kişilik personeli, 44 eğitim ve kurumunda yaklaşık 21 bin öğrencisiyle 81 il ve 891 ilçe merkezinde hizmet verdiğini söyledi. 

 

Polisin görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığını ifade eden Kılıçlar, "Bu kutsal görevi yerine getirirken, kanunlarca verilen yetki ve hukuk kuralları içerisinde kalarak suç ve suçlularla mücadeleye devam etmektedir. Organize suçlardan, uyuşturucu ve terörle mücadeleye kadar kendisine verilen görevleri büyük özveriyle ülkemiz vatandaşlarının huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden yerine getirmeye çalışmaktadır" diye konuştu. 

 

Filmle ilgili değerlendirmede de bulunan Kılıçlar, "Belgeselin Türk polis teşkilatının, Osmanlı Devleti'nin son zamanlarının da göz önüne alınarak günümüze kadar yaşadığı tarihsel süreci sosyolojik boyutlarıyla objektif bir şekilde işlediğini görmekteyiz. Bu eserle Türk polisi hakkında ilk defa kapsamlı ve geniş bir belgesel hazırlanmıştır" ifadesini kullandı. 

 

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de özel televizyonlarda birtakım polislerin rol aldığı dizilerin, bazen polis teşkilatını inciten kısımları içerdiğini söyledi. Bu durumun kendisini yaraladığını ifade eden Şahin, bunun önüne geçilmesi amacıyla TRT'nın bir misyon üstlenmesi gerektiğini kaydetti. 

 

"Teşkilat" filminin, bu anlamda önemli bir çalışma olduğunu ifade eden Şahin, "Çok ciddi bir çalışma yapılmış. Bin civarında fotoğraf taranmış ve bir sürü arşivlere girilmiş. Bu film bir bölüm olarak kalmamalı, 10-15 bölüm daha yapılmalı diye düşünüyorum" dedi. 

 

Emniyet teşkilatının, zaman zaman bir yığın saldırılara da uğradığını anlatan Şahin, "Polisi, çok ciddi fedakarlıklar yaptıkları halde bazen medya, biz haksız şekilde itham etmekteyiz. Aslında biz olsak çok ağır tepkiler vereceğimiz ortamlarda, polisimiz sabrını en üst düzeye taşıyarak gerçekten tepkisini çok medeni insanlar gibi tutmakta" diye konuştu. 

 

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar daha sonra TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'e, "Teşkilat" adlı filme katkılarından dolayı plaket verdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem