Ters yöne girdi, mahalle ayağa kalktı

Bir kişinin yaralandığı kazada otomobilin çarptığı doğalgaz kutusundan çıkan gazın sesini duyan mahalle sakinleri, koşarak kendilerini dışarı attı.Vatandaşları sabahın erken saatlerinde sokağa döken kaza, 08.00 sıralarında Gülsuyu Mahallesi Çeşmebaşı Soka

Ters yöne girdi, mahalle ayağa kalktı

Bir kişinin yaralandığı kazada otomobilin çarptığı doğalgaz kutusundan çıkan gazın sesini duyan mahalle sakinleri, koşarak kendilerini dışarı attı.

Vatandaşları sabahın erken saatlerinde sokağa döken kaza, 08.00 sıralarında Gülsuyu Mahallesi Çeşmebaşı Sokak'ta meydana geldi. İddialara göre; plakası henüz alınmayan bir minibüs, ters yöne girince karşı yönden gelen Gülsemin Gökçan'ın kullandığı 10 YE 625 plakalı minibüsü sıkıştırdı.

Gökçan'ın kullandığı minibüs, kontrolden çıkarak önce yol kenarındaki bir evin duvarına, daha sonra da doğalgaz kutusuna çarparak parçaladı. Zarar gören doğalgaz borusundan boşalan gazın çıkardığı ses, mahallede korku ve paniğe neden oldu.

Yataklarından gürültüyle uyanan vatandaşlar, evlerini terk etmeye çalıştı. Patlama ihtimaline karşı kendilerini can havliyle dışarıya atan vatandaşların kaçarak uzaklaşmaya çalıştıkları görüldü. Sokağa çıkan mahalle sakinleri ise, yoğun gaz kokusundan korunmak için elleriyle burunlarını kapatmaya çalıştı.

Olayın meydana geldiği sokak trafiğe kapatılarak ekiplere haber verildi. Bir süre sonra gelen itfaiye ve İGDAŞ ekipleri, patlayan boruyu kapatarak gaz akışını kesti. Gazın kapatılmasından sonra rahat bir nefes alan vatandaşlardan bazıları, “Büyük bir gürültüyle uyandık. Kendimizi hemen dışarıya attık. Patlama olur diye çok korktuk. Kimseye birşey olmadığı için şükrediyoruz.” diye konuştu.

Öte yandan, kaza sırasında başından yaralanan Adnan Tapınç isimli şahıs, kendi imkanlarıyla Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Acil serviste tedavi altına alınan Tapınç'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

KADIN SÜRÜCÜ ‘BEN KULLANMADIM' DEDİ

Bu arada, doğalgaz borusuna çarpan minibüsün sürücüsü Gülsemin Gökcan'ın çelişkili ifadeleri dikkat çekti. Otomobili yaralanan arkadaşı Adnan Tapınç'ın kullandığını iddia eden Gökcan, kameralara konuşurken minibüsü kendisinin kullandığını söyledi.

Gökçan, “Ben değildim kullanan. Şoförümüz gitti. Burası zaten ters yön. Geliş yasak. Minibüs geliyordu, ben de arkasından geçmeye çalıştım. Arkasından da öbürü solladı geldi. Bana geçecek yer kalmadı. Mecburen direksiyonu bu tarafa kırdım. Direksiyon hakimiyetini kaybettim. Burada kaldım böyle. Onlar da bize kızıyorlar niye kaçıyorsunuz diye. Onlar kaçıp gittiler. Doğalgaz borusuna onlar mı ben mi çarptım hatırlamıyorum.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem