Terörü bitirme planı!

 Genelkurmay, YAŞ'ın ardından Güneydoğu'ya terörle mücadelede başarılı, sicili yüksek, ilk sıralarda terfi etmiş subaylar gönderecek. Kararın arkasında Kara Kuvvetleri Komutanı olması beklenen Orgeneral Özel'in 'özel' talebi var...Sabah'ın haberine göre,

Terörü bitirme planı!

 

Genelkurmay, YAŞ'ın ardından Güneydoğu'ya terörle mücadelede başarılı, sicili yüksek, ilk sıralarda terfi etmiş subaylar gönderecek. Kararın arkasında Kara Kuvvetleri Komutanı olması beklenen Orgeneral Özel'in 'özel' talebi var...

Sabah'ın haberine göre, Genelkurmay'ın terörle mücadele başarı kazanmış, sicili yüksek ve ilk sıralarda terfi etmiş olan subayları bölgeye göndermek için çalışma yaptığına ilişkin bilgilere ulaşıldı. Bunda Kara Kuvvetleri Komutanı olması beklenen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel'in talebinin de etkili olduğu belirtiliyor.

"ÖZEL" TALEP

Ağustos başında yapılacak olan Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) Kara Kuvvetleri Komutanı olması beklenen Orgeneral Özel'in bir süredir terör bölgesinde görev yapacak bazı isimler üzerinde çalıştığı ve bu önerilerini Genelkurmay'a aktardığı belirtildi. Terör örgütü PKK'nın Silvan saldırısı ile birlikte bu konuda gelecek hafta içinde de yoğun bir çalışma yapılacağı bildirildi. Bu çerçevede 2009 yılında 7. Kolordu Komutanlığı'na atanan Korgeneral Salih Zeki Çolak'ın kıta görevinin dolması nedeniyle yeni bir ismin atanabileceği belirtiliyor. 7. Kolordu Komutanlığı'nın yanı sıra Siirt 3. Komando Tugayı, Tunceli 4. Komando Tugayı, Hakkari Dağ Komando Tugayı, Yüksekoava 3. Taktik Piyade Tümeni, Şırnak Akçay Tugayı ve Bingöl 49. İç Güvenlik Tugayı ile birlikte toplam 13 tugayda yeni görevlendirmeler olabileceği belirtildi.

PROFESYONEL TUGAY ARTIRILACAK

Genelkurmay'ın profesyonel ordu, komando tugayları ile özel harekât taburlarının daha etkin bir hale getirilmesi için çalışma yürüttüğü belirtiliyor. Terörle mücadele çerçevesinde bir süre önce profesyonel ordu yapılanmasına giden Genelkurmay'ın 2013 yılı sonuna kadar bütün komando tugaylarının profesyonelleşmesi hedefliyor. Genelkurmay, bu tugaylarda erler ve yedek subayların görev almaması kararına varmıştı. TSK'da halen Kara Kuvvetleri bünyesinde 5, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde 1 profesyonel komando tugayı bulunuyor. Öte yandan Diyarbakır saldırısı sonrasında bölgede denetimlerde bulunan Özel'in saldırıya ilişkin Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'ndan ayrıntılı bir rapor istediği belirtildi. Özel'in ayrıca bölgede görev yapan komutanlarla tek tek konuştuğu öğrenildi.

2007 YILINDA DA UYGULANDI

Terör bölgesinde daha öncede benzer uygulama yapan Genelkurmay, 2007 Ağustos Şura'sında sicili yüksek ve terfileri birincilikle alan komutanları bölgede görevlendirmişti. Dönemin Kara Kuvvetler Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, 30 Ağustos 2007 yılı Zafer Bayramı Resepsiyonu'nda yapılan terfi ve atamalara dikkat çekerek, "Bölgeye giden komutanları iyice inceleyin bakalım" demişti. Başbuğ'un dikkat çektiği komutanlar arasında 1. sırada terfi eden 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu ile birlikte 14 isim yer alıyordu.

2013'TE GENELKURMAY BAŞKANI OLACAK

2007'de 1. sıradan Orgeneralliğe terfi eden Özel, 2007- 2008 yıllarında Ege Ordu Komutanlığı, 2008-2010 yıllarında da 2. Ordu Komutanlığı yaptı. Bu sene teamül gereği Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanacak olan Özel, Orgeneral Koşaner'in 2013'de emekliye ayrılması ile Genelkurmay Başkanı olacak. Bu sene ayrıca görev sırası dolan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay'ın emekli olması bekleniyor.

ŞURA'DA KONSEPT BRİFİNGİ

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın ilk kez katılacağı Şura'da Başbakan Tayyip Erdoğan ve üyelere Genelkurmay Harekat ve İstihbarat Başkanlıkları "Askeri Strateji Konsept" brifingi sunucak. Brifingde, terörle mücadele unsurları, deniz kuvvetlerinin daha etkin hale getirilmesi eler değerlendirilecek.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem