Teröristler 2 çekici ve 2 kamyoneti yaktı

Genelkurmay Başkanlığı, Tatvan-Van Karayolu üzerindeki Kaynarca Jandarma Karakolu önünde bomba yüklü bir aracın uzaktan komuta ile patlatıldığını, patlamanın etkisiyle bir Jandarma erinin ve bir sivil vatandaşın hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaraland

Teröristler 2 çekici ve 2 kamyoneti yaktı

Genelkurmay Başkanlığı, Tatvan-Van Karayolu üzerindeki Kaynarca Jandarma Karakolu önünde bomba yüklü bir aracın uzaktan komuta ile patlatıldığını, patlamanın etkisiyle bir Jandarma erinin ve bir sivil vatandaşın hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, terör örgütü mensubu teröristler tarafından Tatvan-Van Karayolu üzerindeki Kaynarca Jandarma Karakolu önünde (Tatvan'a iki kilometre), bomba yüklü bir araç uzaktan komutayla patlatıldı. Olayda patlamanın etkisiyle bir Jandarma Er ile bir sivil vatandaşın, hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandığı ve patlama sonucu, karakolun ön kısmında maddi hasar meydana geldiği kaydedildi.

"KÖY KORUCULARINI SALDIRDILAR"

Açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından Diyarbakır Lice'de, geçici köy korucularının görevden dönen araçlarına silahlı saldırıda bulunulduğu, geçici köy korucularının ateşle karşılık vermesi üzerine Bölücü Terör Örgütü mensuplarının bölgeden uzaklaştığı ifade edildi.

"ASKERLİK ŞUBESİNE TACİZ ATEŞİ"

Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından Muş'un Varto ilçesi Askerlik Şubesi Başkanlığına uzun namlulu silahlar ile taciz ateşi açıldığı belirtilen açıklamada, terörist ateşlerine askerler tarafından derhal karşılık verildiği, herhangi bir zayiatın meydana gelmediği kaydedildi. Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından Bitlis'in Güroymak İlçesi Cevizyatağı Jandarma Karakoluna uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunduğu ifade edilen açıklamada, terörist ateşlerine, askerler tarafından karşılık verilmesi üzerine terörist ateşlerini kesildiği vurgulandı.

"TERÖRİSTLER 2 ÇEKİCİ VE 2 KAMYONETİ YAKTI"

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan diğer bilgilerde ise, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, Ağrı-Doğubayazıt karayolu kesilerek bölgeden geçen bir çekici yakıldığı ve Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Bingöl-Erzurum karayolu kesilerek bölgeden geçen bir çekici yakıldığı bildirildi.

Teröristler tarafından ayrıca, Bitlis / Hizan-Tatvan karayolu kesilerek yaklaşık 15 aracın durdurulduğu ve özel şirketlere ait iki kamyonetin yakıldığı kaldedildi.

"YOLDAKİ BOMBA İMHA EDİLDİ"

Hakkâri-Merkez ilçesi karayolunda tespit edilen bir el yapımı patlayıcı, saat 18.00 sıralarında yerinde imha edildi. Bölücü terör örgütü mensubu bir terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik kuvvetlerine teslim oldu.

Açıklamada, Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Siirt / Eruh İlçesi Emniyet Tepe mevkiinde bulunan bir GSM Baz İstasyonu El Yapımı Patlayıcı ile tahrip edildiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler