Teröristin o soruya verdiği cevap

Deniz otobüsü Kartepe'yi kaçıran, 12 saat sonra operasyonla etkisiz hale getirilen terörist Mensur Güzel'i ikna çalışmalarının perde arkas ortaya çıktı. İkna çabaları için teröristle neler konuşuldu?İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu, Güzel'

Teröristin o soruya verdiği cevap

Deniz otobüsü Kartepe'yi kaçıran, 12 saat sonra operasyonla etkisiz hale getirilen terörist Mensur Güzel'i ikna çalışmalarının perde arkas ortaya çıktı. İkna çabaları için teröristle neler konuşuldu?

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu, Güzel'le iletişime geçti. 04.00'te başlayan ikna konuşması 1.5 saat sürdü. "KÜRT'ÜM VE ANAYASA DEĞİŞSİN İSTİYORUM"
Güzel 'Ben Kürt'üm ve anasaya değişikliği istiyorum' dedi. Ekizoğlu ise 'Ben de Çerkez'im. Bu yoldan geri dönüşün var. Türk ve Kürt halkı kardeştir. Biz bir bütünüz' karşılığını verdi.

TESLİM OLMAK İSTEMEDİ
Terör örgütünün beraberliği bölmek için gençlere tuzaklar kurduğunu anlatan Ekizoğlu, 'Kimsenin canı yanmasın, gel teslim ol' dedi. Bu çağrılara ise Güzel'in hiç tepki vermediği öğrenildi.

MİLLİ MAÇ DA KONUŞMA ARASINDA
Geminin kaçırıldığı akşam oynanan Türkiye-Hırvatistan maçı da ikna çabaları için konuşuldu. Ekizoğlu, Güzel'e 'Bak bu akşam milli maçımız vardı. Hırvatlar bizi 3-0 yendi. Eminim bir Türk vatandaşı olarak buna sen de üzülüyorsun' dedi. Konuşurken sık sık duraklayan Güzel, konuyu anayasaya getirince, Ekizoğlu, 'Teslim ol, seninle anayasayı konuşalım, tartışalım' önerisinde bulundu.

"BANA 'KÜRT' DEYİN"
05.30'a kadar kesintisiz telefon görüşmesi yapan Ekizoğlu'nun 'Sana ne diye hitap edelim' sorusuna Güzel, 'Bana Kürt diye hitap edin' yanıtını verdi. Ekizoğlu 'Örgüt senin hayatını önemsemeyebilir ama biz oradakilerin olduğu kadar senin de hayatını önemsiyoruz. Bir tane arkadaşın Kürt olduğu için zulüm gördü mü?' deyince Güzel, 'Hayır' cevabını verdi.

"ANNENİ ÜZECEKSİN"
Teröristin ikna olmadığını gören Ekizoğlu son olarak konuyu aileye getirdi, 'Bu eylemin en çok da Diyarbakır'daki anneni üzecek. Sen bu eylemi sürdürürsen ve birine bir şey olursa annen bunun sıkıntısını çok yaşayacak. Unutma ki annen senin hayatını önemsiyor' dedi. Güzel, tüm çağrılara olumsuz yanıt verdi. Teslim olmayacağını söylemesi üzerine 05.35'te ise operasyon başladı ve terörist öldürüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler