Teröristin mezarına beton döküldü

Berkin Elvan dosyasına bakan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden terörist Şafak Yayla'nın ailesi, oğullarının mezarının üzerine "koruma" amacıyla beton döktürdü."JANDARMALAR OLMASA BİZE SALDIRACAKLARDI"Giresun'un Çanakçı ilçesi'ne bağlı Karabörk Köyü'nd

Teröristin mezarına beton döküldü
Berkin Elvan dosyasına bakan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden terörist Şafak Yayla'nın ailesi, oğullarının mezarının üzerine "koruma" amacıyla beton döktürdü.

"JANDARMALAR OLMASA BİZE SALDIRACAKLARDI"

Giresun'un Çanakçı ilçesi'ne bağlı Karabörk Köyü'nde yaşayan Yayla ailesi, olası saldırıya karşı oğullarının mezarının çevresi ve üstüne beton döktürüp, toprakla kapattırdı. Anne Aysel Yayla, gazetecilere yaptığı açıklamada, cenaze sırasında ve sonrasında evlerinin taşlandığını, kendilerine ve oğullarına ağza alınmayacak sözler sarf edildiğini öne sürdü.

Jandarmalar tarafından korunduklarını ifade eden Yayla, "Jandarmalar olmasa bize saldıracaklardı. 'Akşama gelip, onu çıkarıp dereye atacağım' diyor. Oğlumu çıkarıp dereye atacaklarmış. Benim cenazemi, benim acımı bana yaşatmadılar. Biz halkımıza çok güvendik ama halkımız bize bu işi etti" diye konuştu.

"GECE OĞLUMU ÇIKARIP ATARLARSA.."

Cenazeden bir gün sonra evlerinin tacize uğradığını iddia eden Yayla, "Evimize saldırdılar. Yükseklerden ateş ettiler. Konvoy halinde yollardan geçip bizi tehdit ettiler. Tabii ki o yüzden mezara beton döktürdük. Ne olur, ne olmaz. Gelirler. Su uyur, düşman uyumaz. Gece oğlumu oradan çıkarıp atarlarsa biz ne yapacağız?" ifadesini kullandı.

"SAVCI KARDEŞİME DE ÜZÜLDÜM"

Baba Şinasi Yayla ise Savcı Kiraz'a Allah'tan rahmet dileyerek, "Ben kendi oğlum tarafında olmak zorundayım. Ama inanın, savcı kardeşime de üzüldüm. Onu da yetiştiren bir anne ve baba var. O da o fakültelere girene, dereceler alana kadar anne ve babası neler yaptı, kim bilir?

O savcı kardeşimin en çok annesine, babasına üzülüyorum. Onlar da bir düş içinde, yani hayal kırıklığına uğramışlar. Belki hayalleri yarım kalmış. Çok üzülüyorum. Onlara da başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler