Terörist cesedi Trabzon'a geliyor

Ağrı'nın Yukarı Pamuktaş Köyüne gelen teröristler, eski köy korucusunu Halis Gökçek'i şehit etti, eşini ise yaraladılar. Evi kurşun yağmuruna tutan teröristler, yanlışlıkla bir arkadaşlarını da vurarak öldürüp kaçtı.Olay, Ağrı'nın Kars sınırına yakın Çemç

Terörist cesedi Trabzon'a geliyor

Ağrı'nın Yukarı Pamuktaş Köyüne gelen teröristler, eski köy korucusunu Halis Gökçek'i şehit etti, eşini ise yaraladılar. Evi kurşun yağmuruna tutan teröristler, yanlışlıkla bir arkadaşlarını da vurarak öldürüp kaçtı.

Olay, Ağrı'nın Kars sınırına yakın Çemçe Dağı eteğindeki Yukarı Pamuktaş köyünde dün saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Bir grup terörist, köyün 500 metre kadar dışında eski korucularından 55 yaşındaki Halis Gökçek'in evine yöneldi. Evin camını tıklatan teröristlerden biri, pencereyi açan Halis Gökçek'ten yiyecek istedi. Halis Gökçek, içerden bir miktar çay ve şeker getirerek, teröriste yine pencereden vermek isterken ateş açıldı.

ARKADAŞLARI TANINMASIN DİYE TERÖRİSTİN YÜZÜNÜ TAŞLA EZDİ

İddiaya göre, karanlıkta duran teröristler eve doğru ateş açınca, arkadaşları ile birlikte Halis Gökçek'i vurdular. Eşinin yere düştüğünü gören Pakize Gökçek de pencereye doğru gidince, bu kez o da kurşunlara hedef oldu. Arkadaşlarını öldürdüklerini fark eden teröristler, silahını aldıktan sonra tanınmaması için yüzüne taşla ezdiler. Daha sonra da pencere ve kapılardan evi kurşun yağmuruna tuttular. Köye gelmekte olan bir otomobilin farlarını fark eden teröristler, karanlıkta izlerini kaybettirdiler. Olay sırasında evde bulunan Gökçek'in oğlu ve gelini ise yara almadan kurtuldu.

Halis Gökçek'in ölümü, eşinin yaralanma olayının ardından yakınları durumu Jandarmaya bildirerek yardım istedi.

Askeri helikopter ve dört zırhlı araçla köye giden güvenlik kuvvetleri, Halis Gökçek'in cenazesi ile yaralı Pakize Gökçek'i ve teröristin cesedini alarak Ağrı'ya getirdi. Pakize Gökçek, Devlet Hastanesinde ameliyata alındı. Halis Gökçek ile teröristin cenazesi, otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Kardeşi Halis Gökçek'in eşi, gelini ve oğlu ile birlikte yaşadığına belirten 59 yaşındaki Aziz Gökçek, "Gece vakti pencereye gelen silahlı bir kişi yiyecek istemiş. Camın önüne gelmesini sağlamak için istenen yiyeceği çay- şekeri vermek için kardeşim Halis pencere önüne gelince dışardan ateş açılmış. Bizim tahminize göre, tek kurşunla hem kardeşim hem de yiyecek isteyen kişi ölmüş" diye konuştu.

Öte yandan olayla ilgili olarak Vali Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, "Yukarı Pamuktaş köyünde bir grup teröristin saldırısı sonucu çıkan çatışmada bir terörist öldürüldü, bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Çatışmada şehit olan vatandaşımızın eşi de olayda yaralandı. Çok kısa sürede olay yerine bir helikopter ve 4 zırhlı araç intikal etmiş ve yaralı vatandaşımız Ağrı Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştır. Şehit kardeşimizin eşi Pakize hanım ameliyat oldu, hayati tehlikesi yok. Çocukları da şu anda acilde annelerinin ameliyattan çıkmasını bekliyor. 542 bin nüfuslu Ağrı'da teröre izin vermeyeceğiz. Kim bizim birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize silah sıkarsa lanetliyoruz. Düşüncesini, fikrini, zikrini silahla ifade edenleri tüm dünya bir insanlık suçu olarak görüyor. Kızı ve eşi ile birlikte oturan bir masumu katletmenin ne amaca hizmet ettiğini size soruyorum. Biz gücümüzü milletten alıyoruz. Emniyet güçlerimiz jandarmasıyla, polisiyle görevinin başındadır. Köyde gerekli tüm güvenlik önlemleri alınmıştır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler