Teröre taviz verilmez

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terörü bitirmek için farklı yolların denenebileceğini belirterek, "Devletinize güvenin, hiçbir şekilde teröre taviz verilmez, bunu da bilin" dedi.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afyonkarahisar'da konakladığı Korel Otel'de, şehit ya

Teröre taviz verilmez

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terörü bitirmek için farklı yolların denenebileceğini belirterek, "Devletinize güvenin, hiçbir şekilde teröre taviz verilmez, bunu da bilin" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afyonkarahisar'da konakladığı Korel Otel'de, şehit yakınları, gaziler, kent protokolü mensupları, iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.
 
Salona girişinde şehit yakınları ve gazilerin yanına giderek selamlaşan Cumhurbaşkanı Gül, yemek öncesindeki konuşmasında, Türkiye'nin en önemli meselesinin terör olduğuna işaret ederek, şehitlerin acılarının sadece düştüğü yerleri değil tüm Türkiye'yi yaktığını söyledi.
 
Terörle mücadele konusunda farklı yollar olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Silahla karşımıza çıkan, silahla hak hukuk arama peşinde olanlara karşı kesinlikle çok daha güçlü silahla çıkılır, her devletin yapacağı iş de budur. Ama terörü bitirmek için bütün başka yollar da denenir. Bu konuda herkesin devletine güvenmesi gerekir.
 
Çünkü terör örgütleri bazen başka ülkeler tarafından kullanılır. Bunu bilir veya bilmez. Ortadoğu'da olup bitenleri, bu çalkantıları görüyorsunuz. Bütün bu çalkantılar içerisinde, 'kimin eli kimin cebindedir' tabiri bazen geçerli oluyor. O bakımdan bu konuda devletinize güvenin, devletinizin sorumlularına güvenin. Hiçbir şekilde teröre taviz verilmez, bunu da bilin. Ama terörü Türkiye'nin gündeminden çıkartmak için de yapılan çalışmalar, gayretler ümit ederim ki netice verir.
 
Bir kez daha söylemek isterim, kimin ne yapacağı bellidir. Eğer 'kan dökülmesin, memlekete barış gelsin' diyorlarsa ki bu memleket herkesindir"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem