Teröre lanet çığ gibi büyüyor!

İnternette bir sosyal paylaşım sitesinde organize edilen terörü protesto eylemi için Taksim Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla terörü protesto etti. Burada grup adına açıklama yapan bir vatandaş, "Şehitleri şehit yapan ölümle

Teröre lanet çığ gibi büyüyor!

İnternette bir sosyal paylaşım sitesinde organize edilen terörü protesto eylemi için Taksim Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla terörü protesto etti. Burada grup adına açıklama yapan bir vatandaş, "Şehitleri şehit yapan ölümler değil, ölümlerinin sebebidir. Neden öldüler? Evinden, arabasından ve midesinden başka bir şey düşünmeyen bu insanlar için mi? Hayır asla. 13 vatan evladı diğer şehitlerimiz gibi kutsal bayrağın, vatan toprakları için can verdiler. Bu kaçıncı şehit haberi? Bu kaçıncı terörle mücadelenin aziz ve kararlılıkla devam edecektir açıklaması? Her açıklama nafile" dedi.

Konuşmanın ardından vatandaşlar, terör örgütü aleyhinde sloganlar atarak Galatasaray Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş esnasında sık sık İstiklal Marşı okunurken, çevrede bulunan vatandaşların da gruba destek verdiği görüldü. Yunanistan Başkonsolosluğu önüne gelen gruptan bazı vatandaşlar, ellerindeki su şişelerini başkonsolosluk binasına atarak tepki gösterdi. Başkonsolosluk önünde bulunan polis ekipleri, grubu sakinleştirerek olayların büyümesini engelledi. Binlerce kişi yürüyüşün sonunda Galatasaray Meydanı'nda toplandı.

Bu sırada Galatasaray Meydanı'nda toplanan bazı taraftar grupları da hain saldırıyı kınadı. Taraftarlar adına açıklama yapan basın sözcüsü, "Bizler iki farklı sevdaya gönül veren kişileriz. Gün geldi kavga ettik, gün geldi birbirimiz aleyhine pankartlar açtık. Ama bunlardan en önemlisi Türk olduğumuzu, kardeş olduğumuzu unutmadık.

Gün geldi birlikte sevindik, birlikte üzüldük, birlikte ağladık ve de gün geldi o gün bu gündür tek yüreğiz. Gün birlik günüdür, farklı sevdalar peşinde koşsak da hepimizi birbirimize bağlayanın bir Türk bayrağımız olduğunu unutmadık. Şimdi taraftar grupları birlik olduk omuz omuzayız. Ülkemizde yaşanan terör olaylarını kınıyor, tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet ve ailelerine başsağlığı diliyoruz" diye konuştu.

Yürüyüşe destek veren bir şehit annesi ve babası da terör örgütünü lanetledi. Şehit annesi, "Şehitlerin analarının kapısı açılmıyor. Bir dört duvar arasında akşama kadar ağlıyoruz. Hiç kimse bilmiyor. Hiç kimse kapımızı açmıyor. Şehitler unutuldu. Benim yavrum ömrümce acı çekmedi. Ama unutulunca acı çekiyor" dedi.

Konuşurken gözyaşlarına engel olamayan bir şehit babası ise, "Yeter artık yeter. Dayanamıyoruz artık görüyorsunuz. Onlar Meclis'e girmesin. Benim vergimle onlar aylık almasın. Onların istedikleri kabul olmasın. Bu vatan kanla sulandı. Benim yavrum şu anda kara toprakta yatıyor" diye tepki gösterdi.

BDP İL BİNASINA SALDIRI

Taksim'de düzenlenen teröre lanet yürüyüşü sonrası yaklaşık 100 kişilik bir grup, Tarlabaşı'nda bulunan BDP İstanbul İl Başkanlığı'na yürüdü. BDP İl Binası önüne gelindiğinde ellerindeki taş ve sopaları fırlatan gruba, BDP'liler tepki gösterdi. Binayı adeta taş yağmuruna tutan gruba camlardan bağırarak tepki gösteren BDP'liler de ara sokaklarda toplanmaya başladı. İki grup birbirlerine uzun süre taş ve sopa fırlattı.

Olayların daha da büyümesi üzerine devreye giren Çevik Kuvvet ekipleri, her iki gruba da biber gazı ve tazzikli su kullanarak müdahale etti. Olaylarda bazı göstericiler de hafif şekilde yaralandı. Olaylar ara sokaklarda devam ediyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler