Terör saldırısında yaralanan kaymakam şehit oldu

Mardin'deki terör saldırısında yaralanan Derik kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk şehit oldu.

Terör saldırısında yaralanan kaymakam şehit oldu

Mardin'in Derik İlçesi'nde dün Hükümet Konağı'nda, PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında yaralanan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

Ali Yerlikaya, ambulans helikopterle Gaziantep'e getirilen Safitürk'ün Doktor Ersin Arslan Devlet Hastanesinde yapılan ameliyatın ardından bu sabah 07.46'da yoğun bakım ünitesinde ebediyete intikal ettiğini belirtti. 

Ali Yerlikaya, "Terör saldırısında şehit olan Kaymakamımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve ülkemize başsağlığı diliyorum." dedi.

Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün cenazesi, işlemlerin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Sakarya’ya gönderilecek.

TERÖRİSTLER BOMBA PATLATMIŞTI!

Mardin'in Derik ilçesindeki kaymakamlık binasına dün PKK'lı teröristler tarafından bombalı saldırı düzenlenmişti.

PKK'lı teröristler, Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün makam odasına çanta içinde bıraktıkları el yapımı patlayıcıyı dün 12.15'te uzaktan kumandayla infilak ettirdi.

Hain saldırıda Kaymakam Safitürk ile şoförlüğünü de yapan koruması Mustafa Dinç, özel kalemde görevli Mehmet Şerif Mesutoğlu, maliye memuru Beşir Ulusoy ile görevlilerden Fikret Bağı yaralanmıştı.




KAYMAKAM MUHAMMET FATİH SAFİTÜRK KİMDİR?

Muhammet Fatih Safitürk, 1981 yılında Sakarya’nın Geyve İlçesinde doğdu. İlk ve ortaöğretim eğitiminin ardından kazandığı Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslar arası İlişkiler bölümünden 2004’te mezun oldu.
Safitürk, 2005 yılında Ulaştırma Bakanlığı, Savunma sekreterliğinde memur olarak göreve başladı. 2006-2008 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tanıtma Genel Müdürlüğünde Uzm. Yrd. Olarak görev yaptı.
2009’da Kastamonu’nun Küre ilçesi Kaymakam vekili olarak görev başlayan Safitürk,  2010 yılında İngiltere’deki University of Exeter’da yüksek lisans yaptı.
2011-2013 yılları arasında Bolu Kıbrıscık Kaymakamı ve 2013-2015 yılları arasında da  Bingöl Kiğı Kaymakamı olarak görev yaptı.
Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, Derik İlçe Kaymakamlığı görevine kayyum olarak Temmuz ayında atanmıştı.Muhammed Fatih Safitürk, ilçe belediyesinin girişindeki, üzerinde Türkçe, Kürtçe ve Ermenice "Derik Belediyesi" yazan tabelanın sökülmesini talep etmişti. Sökülen üç dilli tabelanın yerine Türk bayrağının asıldığı bildirilmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Ağrı'nın Diyadin ilçesinde benzer bir olay yaşanmasının üzerine tepki göstermiş, bu defa Türkçe ve Kürtçe "Hoşgeldiniz" yazılı bir tabela Derik Belediyesi kapısına yeniden asılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem