Terör saldırılarında 79 günlük bilanço

Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına operasyonlarla karşılık verdi; terör örgütü PKK'ya yönelik 22 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda bin 296 terörist etkisiz hale getirildi. KCK'

Terör saldırılarında 79 günlük bilanço

Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına operasyonlarla karşılık verdi; terör örgütü PKK'ya yönelik 22 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda bin 296 terörist etkisiz hale getirildi.

KCK'nın temmuzda "barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından, terör örgütü PKK ile gençlik yapılanması YDG-H ve terör örgütü DHKP-C, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen eylemlerine devam ediyor.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, son 79 gündeki (7 Temmuz-23 Eylül) terör saldırılarında 126 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit oldu, biri İran uyruklu 30 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 390 kişi yaralandı.

Çoğunluğu tırlardan oluşan 270 araç teröristlerce ateşe verildi. Bu süreçteki çatışmalarda 147 terörist etkisiz hale getirildi, 25'i yaralı 92 terörist yakalandı.

Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere, terör örgütlerine yönelik pek çok ilde 24 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda, 2 bin 632 kişi gözaltına alındı, bunlardan 744'ü tutuklandı.

TSK'NIN OPERASYONLARI

Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği operasyonlarda, bin 296 terörist etkisiz hale getirildi.

Hava operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışlarıyla terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdirdi.

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Siirt'te terör örgütü PKK'dan kaçan 2 terörist teslim oldu. Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, terör örgütü PKK/KCK içerisinde faaliyet yürüten 2 kişinin, Şirvan ve Eruh ilçe kırsalında örgütten kaçarak, üzerlerindeki silah ve mühimmatla güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtildi.

Hakkari'de 43 molotofkokteyli ele geçirildi. Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 20 Eylül 2015'de saat 21.30 sıralarında kent merkezindeki Gazi Mahallesi Çölemerik Caddesi 813. Sokak'taki bir arsada arama tarama faaliyeti gerçekleştirildiği, aramada 43 molotofkokteylinin ele geçirildiği kaydedildi. Olayla ilişkili kişilerin kimlik tespitlerine ve yakalanmalarına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Hakkari'de bölücü terör örgütünden kaçan bir çocuk güvenlik güçlerine teslim oldu. Valilikten yapılan açıklamada, PKK/KCK terör örgütünden kaçan B.K. adlı erkek çocuğun, Depin polis kontrol noktasında güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi. Gelişmeyle ilgili adli makamlarca soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, bölücü terör örgütü mensupları adliye lojmanlarına roketatarlı saldırıda bulundu. Kandolar Mahallesi'ndeki Ovacık Adliyesi Lojmanlarına bir gurup bölücü terör örgütü mensubu tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, teröristlerce ateşlenen iki roketin, adliye lojmanları önündeki tel örgüye çarparak infilak etmesiyle ölen ya da yaralananın olmadı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan hakkında "terör örgütü propagandası yaptığı" iddiasıyla soruşturma açtı. Başsavcılık Ayhan hakkında, hava operasyonunda öldürülen PKK'lılar için Twitter hesabından "terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan soruşturma başlattı. Milletvekili Ayhan'ın, soruşturma kapsamında suçlu bulunması halinde, dokunulmazlığının kaldırılması için hakkında hazırlanacak fezleke, TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne gönderilecek.

Bitlis'in Hizan ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı ile İlçe Emniyet Amirliğine terör örgütü PKK mensuplarınca uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine yaklaşık 30 dakika süren çatışmanın ardından terör örgütü mensupları, gecenin karanlığından faydalanarak ormanlık alana kaçtı. Can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı çatışmada, kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde, Karakoçan İlçe Emniyet Müdürlüğüne ait lojmanlara terör örgütü PKK mensuplarınca roketatarlı saldırı yapıldı. Güvenlik güçlerinin anından karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma yaşandı. Can kaybı ya da yaralanmanın olmadığı çatışmanın ardından teröristler karanlıktan faydalanarak kaçtı.

Mardin'in Ömerli ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca bir eve düzenlenen silahlı saldırıda baba öldü, oğlu yaralandı. İlçeye bağlı Ovabaşı Mahallesi'nde Mahmut Kanat'ın (50) evine bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahla ateş açıldı. Saldırıda yaralanan Mahmut Kanat ile oğlu Ali Kanat yakınları tarafından Ömerli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Mahmut Kanat müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Saldırının ardından kaçan teröristlerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Ağrı'da, eylem hazırlığında olduğu tespit edilen terör örgütü PKK mensubu 2 terörist, operasyonla yakalandı. Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin istihbari çalışmalar sonucu kent merkezinde operasyon düzenlediği belirtildi. Eylem yapmak üzere olduğu belirlenen 2 teröristin yakalandığı ifade edilen açıklamada, teröristlerle 2 kaleşnikof silah, bir el bombası ve silahlara ait 6 şarjörün ele geçirildiği kaydedildi.

Batman'da PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda 2 kişi yaralandı. Terör örgütü PKK mensuplarınca Kültür Mahallesi'nde dün gece el yapımı patlayıcı ile saldırı gerçekleştirildi. Bu sırada yoldan bisikletle geçen H.K (37) ve N.O. (27) hafif yaralandı. Yaralılar, ambulansla Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldırıldı. Patlamanın etkisiyle çevredeki bazı iş yerleri ve araçlarda hasar oluştu. Olay yerine sevk edilen polis ekiplerince kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldı.

UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT OLDU

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bir uzman çavuş terör örgütü PKK üyelerinin saldırısı sonucunda şehit oldu. Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarak (25), Cami Mahallesi Diyarbakır Caddesi'ndeki evinden Silvan Taktik Jandarma Alay Komutanlığına giderken, yolda teröristlerin silahlı saldırısına uğradı. Sarak, saldırı sonucu olay yerinde şehit oldu. Sarak'ın cenazesi otopsi için Diyarbakır'a gönderildi. Güvenlik güçleri olay yerinden kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.

Hakkari-Çukurca karayolunu kesen terör örgütü PKK mensupları, durdurdukları posta aracındaki posta malzemelerine el koydu. Yol kesen teröristler, kent merkezinden Çukurca PTT Şubesine posta malzemelerini taşıyan aracı Doğanlı köyü yakınlarında durdurdu. Araçta arama yapan terör örgütü üyeleri, kargo ve posta zarflarının bulunduğu yaklaşık 251 posta malzemesine el koydu. Teröristler, bir süre sonra sürücü ve aracı serbest bıraktı. Olayın ardından bölgede operasyon başlatıldı.

Irak'ın kuzeyi Hakurk bölgesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzileri ve sığınakların hava harekatı ile imha edildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden önemli yurt içi olaylar hakkında bilgi verildi. Buna göre, Irak'ın kuzeyi Hakurk bölgesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzileri ve sığınaklar, hava harekatı ile imha edildi. Şırnak Uludere'de yapılan arazi arama ve tarama faaliyeti esnasında toprak altına gizlenmiş vaziyette, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan maddeler, 12 kilogramlık tüp, gübre, kablo, pil ve muhtelif yaşam malzemeleri de bulunarak imha edildi. Açıklamada, Van Başkale'de, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce tuzaklanmış bir el yapımı patlayıcının da bulunarak imha edildiği kaydedildi.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde terör örgütü PKK'ya ait sığınak ortaya çıkarıldı. Şenoba Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince, eski Hilal ve Akduman köyleri arasında yapılan arazi arama ve tarama faaliyetinde terör örgütü PKK mensuplarının kullandığı sığınak ile çeşitli barınma alanları tespit edildi. Sığınak ve alanda bol miktarda yaşam malzemesi ile patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Malzemeler, güvenlik güçlerince olay yerinde imha edildi.

Şırnak'ta askeri hareketlilik dikkati çekti. Mardin'in Nusaybin ilçesi yönünden gelen ve yaklaşık 200 araçtan oluşan askeri araç konvoyu, Cizre'ye ulaştı. Konvoydaki araçların bir bölümü buradan İdil ilçesine, diğer kısmı ise Şırnak'a doğru hareket etti. Askeri araçların Cizre'den geçişi sırasında polis ekiplerinin yoğun önlem aldığı görüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem