Terör örgütünün oyununa bakın

Terör örgütün şehirlerde olay çıkarmak ve güvenlik güçleriyle vatandaşları karşı karşıya getirmek için hayata geçirmeye çalıştığı plan, oğlu dağda olan terörist babasının telefonlarının dinlenmesiyle ortaya çıkarıldı.Olay şöyle gelişti: Batman'da 2010'un

Terör örgütünün oyununa bakın

Terör örgütün şehirlerde olay çıkarmak ve güvenlik güçleriyle vatandaşları karşı karşıya getirmek için hayata geçirmeye çalıştığı plan, oğlu dağda olan terörist babasının telefonlarının dinlenmesiyle ortaya çıkarıldı.

Olay şöyle gelişti: Batman'da 2010'un temmuz ayında çıkan çatışmada öldürülen teröristin cesedi devlet hastanesi morguna konuldu. 2 gün sonra savcılığa başvuran A.G., cesedi teşhis edip "Bu benim oğlum M.G." dedi.

Teşhis üzerine ceset DNA testi yapılmaksızın A.G.'ye teslim edildi. Cenaze, kalabalık konvoy eşliğinde defnedilmek üzere Batman'a götürüldü. 20 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde kalabalık devlet aleyhine intikam sloganları attı. Cenazede çıkan olaylarda 15 kişi gözaltına alındı, çok sayıda polis de yaralandı.

A.G. mezarlıkta, "Bu sadece bizim şehidimiz değil, ona sahip çıkan onurlu Kürt halkının da şehididir" dedi.

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Ancak başka bir soruşturma kapsamında telefonları dinlenen A.G.'nin cenazeden birkaç gün sonraki konuşmaları gerçeği ortaya çıkardı. A.G.'nin, "öldü" diye teşhis edip, kaydını da nüfustan ve arama kayıtlarından düşürdüğü terörist oğlu M.G. olduğu tespit edildi.

Polisin yaptığı araştırmada cesedin Suriye'nin Halep kenti nüfusuna kayıtlı "Baz" kod adlı Welat Xalit'e ait olduğu belirlendi.

Sabah'ın haberine göre, A.G. hakkında, "terör örgütünün istekleri doğrultusunda yargı ve kolluk mensuplarını yanıltarak örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek ve olay çıkmasına sebebiyet vermek" gerekçesiyle 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem